Haberler

Atso, Araştırmacı-yazar Giray Ercenk'in Kitabını Yayınladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Araştırmacı-Yazar Giray Ercenk’in Antalya’nın Doğusu’nu anlattığı ‘Dağın Dili’ kitabını yayınladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Araştırmacı-Yazar Giray Ercenk'in Antalya'nın Doğusu'nu anlattığı 'Dağın Dili' kitabını yayınladı.

Bozkır'dan Alanya'ya, Hadim'den Manavgat'a ve Gündoğmuş'ta kuşaklar boyu yaratılıp biriktirilerek devraldığı usulle üretip yaşayan insanlarla bire bir görüşülüp, konuşularak hazırlanan kitapta, bölgede yaşayan medeniyetler, yaşayan insanlar, belli başlı ticaret ve göç yolları, üretim, toprak tarım zanaat ilişkileri ve kültürel yaşam yer alıyor.

"KENT KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİ İÇİN BU ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ"

ATSO Kültür Yayınları tarafından 2010 yılında Giray Ercenk'in 'Dünden Bugüne Döşemealtı' kitabının yayınladığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, "Beş yıl aradan sonra Giray Ercenk'in bu defa Gündoğmuş ekseninde Antalya'nın Doğusu'nu anlattığı 'Dağın Dili' kitabını yayınladığımız için mutluyuz. ATSO olarak kent kültürünün gelişmesi adına bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Antalyalı hemşerilerimizin, üniversitelerdeki araştırmacıların ve özellikle de gençlerimizin ve çocuklarımızın bu kitaplardan faydalanmasını umuyoruz" dedi.

ERCENK: "ATSO'YA ŞÜKRAN BORÇLUYUM"

Kitabı hazırlarken Bozkır'dan Alanya'ya, Hadim'den Gündoğmuş'a yaşayan insanlarla bire bir görüştüğünü belirten Araştırmacı-Yazar Giray Ercenk, "Bana diyorlar ki hep zor yerleri yazıyorsun. Ben de diyorum ki, Antalya'nın en ücra köşesi, biz yazmaz isek kimse yazmaz. Kitabın basımını üstlenerek, yıllar süren zahmetli bir çabanın ürünü olan çalışmayı kamuoyuna ulaşmasını sağlayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin'e ve Yönetim Kurulu'nun değerli üyelerine şükran borçlu olduğumu belirtmeliyim" diye konuştu.

Bir üretim ve yaşam havzasının coğrafya-tarih-kültür bağlamında insan hikayesinin anlatıldığı kitap, 'Dağ'ın Dili' (İsauria - Taşeli) Gündoğmuş (Eksere) adını taşıyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giray Ercenk Gündoğmuş Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title