Haberler

ATO Heyeti Paris Havacılık Fuarında

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci başkanlığında bir heyet, "Paris Air Show" u ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci başkanlığında bir heyet, "Paris Air Show"u ziyaret ederek incelemelerde bulundu Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci başkanlığında bir heyet, dünyanın en büyük savunma ve havacılık fuarı olarak nitelendirilen "Paris Air Show"u ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

ATO Başkanı Bezci, savunma ve havacılık sanayi kümelenme çalışmalarının Ankara için önemine dikkat çekerek, "Geleceğin havacılık üssü olacak Ankara da benzer fuar organizasyonlarına imzasını atacak" dedi.

ATO'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Başkanı Salih Bezci başkanlığında bir heyet dünyanın en büyük savunma ve havacılık fuarı olarak nitelendirilen ve bu yıl 49'uncusu gerçekleştirilen "Paris Air Show"u ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 20-26 Haziran tarihleri arasında Le Buorget havaalanında düzenlenen Paris Savunma ve Havacılık Fuarı'na yaklaşık 50 ülkeden 2 bin 100 firma katıldı.

140 uçağın sergilendiği fuarda kabin içi tasarımlar, elektrik, elektronik ve metal işleri, havaalanı ekipmanları, havacılıkla ilgili ekipmanlar ve hizmetlerin yanı sıra uzay mekiği, uydu telekomünikasyonları da görücüye çıktı. İlk dört gününde sanayi kuruluşlarına, son 3 gün de halkın ziyaretine açılan fuarı yaklaşık 200 bin ziyaretçi gezdi.

-"Ankara DA HAVACILIK FUARLARINA İMZA ATACAK"-

Paris Air Show hakkında açıklama yapan ATO Başkanı Salih Bezci, Paris'te düzenlenen savunma ve havacılık fuarının Ankara için örnek teşkil ettiğini ve ATO heyeti olarak bu düşünceyle fuarı gezdiklerini ve incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Kazan ilçe sınırları içerisinde yapılması planlanan havzada savunma ve havacılık sanayi kümelenme yatırımları yapılacağını hatırlatan Bezci, "Bu yatırımların tamamlanmasının ardından Başkentimiz de kısa sürede bölgenin havacılık ve savunma üssü olacak.

Bu gelişmeler de doğal olarak Ankara'nın Paris'tekine benzer uluslararası havacılık ve savunma sanayi fuarlarının organizasyonlarına imza atmasını sağlayacaktır. Biz de bu süreçte üzerimize düşeni gerçekleştirmeye hazırız" dedi.

-"IDEF'İ YENİDEN ANKARA'DA YAPMAK İSTİYORUZ"-

Ankara'nın 8 kez IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarına ev sahipliği yaptığını, 2009 yılından bu yana da fuarın İstanbul'a taşındığını hatırlatan Bezci, "Geçmişte fuar alanı yetersizliği nedeniyle dünyanın en önemli fuarlarından olan IDEF İstanbul'a taşınmıştı.

Savunma sanayimizde çok önemli bir yere sahip olan IDEF fuarını yeniden Ankara'da yapmak istiyoruz. Ankara, yeni yatırımlarla savunma ve havacılık sanayinin göz bebeği olacaktır" ifadelerini kullandı.

Paris Havacılık Fuarına ATO Başkanı Salih Bezci ile birlikte Başkanvekili Cihangir Dursun, Yönetim Kurulu Üyesi Emin Şanlı, Meclis Üyeleri Ferhat Ertürk, Turgay Araz, Recai Kesimal ve Ali Osman Öztürk katıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title