Haberler

Atlı Savaşçılar Balıkesir Sokaklarında

Balıkesir’de Karesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ’Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’ kortej yürüyüşü ile başlarken, 7 ülkeden gelen savaşçılar, atlarına binerek sokaklarda dolaştı.

Balıkesir'de Karesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali' kortej yürüyüşü ile başlarken, 7 ülkeden gelen savaşçılar, atlarına binerek sokaklarda dolaştı.

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali' başladı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın öncülüğünde oluşturulan korteje AK Parti milletvekili adayları da katıldı. Kortej yürüyüşü öncesi il protokolü, Karesi Bey Türbesi'nde dua etti. Finlandiya, Polonya, İran, Malezya, Katar, Ukrayna, Bulgaristan'dan gelen okçu ve savaşçılar atlarına binerek vatandaşları selamladı. Aralarında bayanların da olduğu savaşçılara vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Anafartalar Caddesi ve Kızılay Caddesi üzerinden Karesi Belediyesi'ne atları ile gelen savaşçılar renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşların cep telefonları ile çekim yapmak için yarıştığı savaşçılar daha sonra sokaklardan ayrıldı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediye binası önünde bir konuşma yaparak vatandaşları festivale davet etti. Başkan Yılmaz, "Bugün tüm protokolümüzle, vekil adaylarımızla beraber kortej yürüyüşü yaptık. Çeşitli ülkelerden Altın Ok ve Savaş Sanatları Yarışmamız için yarışmacılar geldi. Uluslararası Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları ile ilgili yarışmalarımız yarın ve ayın 25'inde gerçekleşecek. 26'sında da gösterilerimiz var. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Atlı okçuluk ve savaş sanatları ile ilgili uluslararası bu yarışmayı yapmamızın sebebi, aslımız, neslimiz ve bizim gerçek kültürümüz olan yörük, at, ok, yaydır. Peygamber Efendimizin 40 hadisi var en az yay ile ilgili. Ok yaydan çıktı diye atasözlerimiz var. Ancak çoğumuzun oku eline almışlığı yok. Türk yayının dünyada yeri var. Tozkoparan İskender gibi 830 metre ok attığı tarihsel belgelerle ispatlanmış tarihi bir okçumuz var. Kalkanları delen ok taktiklerimiz var. Bize yüzyıllar boyunca Avrupa'da kılıç sallatan geçmişimizde atalarımız var. Bu atalarımızın devamlılığını sağlamak, kültürümüzü yeni nesillere aktarmak için uluslararası bu yarışmayı düzenlemekten gurur duyuyoruz" dedi.

Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali'nin yarışma bölümleri yarın başlayacak. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title