Haberler

Atlasjet ile Kthy 5 Yıllığına, Eşit Haklarla İşletme Ortaklığı Yapacak

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Genel Kurulu, zor durumda olan şirkete ortak alınması konusunda uzun süredir devam eden görüşmeler sonrasında ortaklıkta Atlasjet'te karar kıldı.

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Genel Kurulu, zor durumda olan şirkete ortak alınması konusunda uzun süredir devam eden görüşmeler sonrasında ortaklıkta Atlasjet'te karar kıldı. KKTC Başbakanı İrsen Küçük başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu da KTHY Genel Kurulu'nun kararını tasvip ettiğini ve KTHY ile Atlasjet arasında yapılacak yüzde 50-50 haklarla 5 yıllık işletme ortaklığının yarın imzalanacağını duyurdu. Başbakanlıkta bugün gün boyu Başbakan Küçük başkanlığındaki Bakanlar Kurulu, KTHY Yönetimi ve diğer ilgililer arasında yapılan toplantıların ve yoğun mesainin ardından basına açıklamada bulunan Başbakan İrsen Küçük, söz konusu ortaklık görüşmelerinin uzun sürdüğünü, çünkü bu kararı almanın kolay olmadığını vurguladı.

ANLAŞMANIN İÇERİĞİ

Küçük, görüşmelerin ve pazarlıkların; şirket çalışanları, ülke ve milli havayolu KTHY'nin devamı açısından çok önemle yapıldığını ifade ederek, yarın imzalanacak olan ortaklık anlaşmasına göre azami sayıda çalışanın yani yaklaşık 450 personelin kalacağını, diğer çalışanların mağdur edilmeyeceğini, yönetim kurulunda 3'e 2 oranla ağırlığın Atlasjet'te olacağını, hakların yüzde 50-50 olacağını ve KTHY isminin süreceğini, 5 yıl sonunda da dilenirse KTHY'nin geri alınacağını kaydetti. Başbakan Küçük, KTHY'nin şu anda peşin olarak yaklaşık 100 bin bilet sattığını, 28 Temmuz'a kadar da yaklaşık 73 bin yolcunun ülkeye getirilmesi gerektiğini belirterek bu yüzden ortaklık anlaşmasının yarın sabah süratle imzalanacağını ve yolcuların ülkeye getirilerek ülke turizminin etkilenmeyeceğini söyledi. Ortaklıkta, yaklaşık 650 çalışanın bulunduğu KTHY'de personelin azami şekilde korunması için çalıştıklarını vurgulayan Küçük, personelin birkaç aylık değerlendirme süresinin ardından 450 civarına düşürüleceğini, ancak diğer personelin mağdur edilmeyeceğini dile getirdi.Küçük, anlaşmayla uçuş haklarının kaybolmayacağını, Türkiye ve İngiltere'ye uçuşların devam edeceğini belirterek, Atlasjet'in KTHY'nin borçlarını ödeyerek uçuşlarını yapmasına olanak sağlayacağını kaydetti. Türkiye Sivil Havacılığa borçların ödenmemesi durumunda uçuşların olamayacağını, bunu da anlaşma yapılan Atlasjet'in tercih edeceğini sanmadığını anlatan Küçük, borçların 3 ayda ödenmemesi halinde uçuş haklarının kaybolacağını belirtti.

GREVLER BU DURUMA GELİNMESİNDE ROL OYNADI

KKTC Başbakan İrsen Küçük, KTHY'nin içinde bulunduğu zor durumdan çıkması için şirkete ortak almasının kaçınılmaz olduğunu, çünkü 2009-2010 yılları arasını kapsayan 1 yıl içerisinde şirkete devlet tarafından 46, peşin bilet satışlarından da 20 milyon TL kaynak girdiğini ve yine şirket için harcandığını, ancak böyle bile şirketin zarar ettiğini ve borçlarının büyüdüğünü, ayrıca çalışanların da şirketin bu durumuna rağmen sürekli grev yaptığını belirtti.

Küçük, çalışanların 6 ayda birçok kez grev yaptığını, Bakanlar Kurulu'nun da bu grevleri 2 kez yasaklamak mecburiyetinde kaldığını anımsatarak, çalışanları, şirketin mevcut yapısının düzeltilmesine fırsat vermemekle suçladı.

Şirket çalışanlarının agresif davrandığını ve şirketi bugünkü durumuna sürüklediğini söyleyen Küçük, bunun böyle devam edemeyeceğini, KTHY Yönetiminin de şirkete ortak alınması konusunda uzun süredir Atlasjet ile Pegasus arasında devam eden görüşmelerin ardından Atlasjet'te karar kıldığını, Bakanlar Kurulu'nun da bunu tasvip ettiğini söyledi.

Küçük, görüşmelerin, anlaşmanın ülke ve şirket ile çalışanların hayrına olması için ve iyileştirilip geliştirilmesi için uzun sürdüğünü ifade ederek, bunun milli havayolunun devamı ve çalışanların korunması için yapıldığını kaydetti.

Ali Ruhluel/ LEFKOŞA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title