Haberler

Atıksuda Geri Dönüşüm

İSKİ, Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde, günlük 100 bin metreküp atık suyun geri dönüşümünün sağlandığını bildirdi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde günlük 100 bin metreküp atık suyun geri dönüşümünün sağlandığını bildirdi.

İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'nde arıtılarak çevreye zararsız hale getirilen atıksuların, filtrasyon ve ultra viyole işlemlerinden de geçirilmesiyle tekrar kullanılabilecek kaliteye getirildiği, park-bahçe sulama ile sanayide kullanılabilen sulardan, su kaynaklarının verimli kullanımı ve maliyet açısından tasarruf sağlandığı belirtildi.

İSKİ'nin hayata geçirdiği Geri Kazanım Suyu Projesi kapsamında Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde tekrar kullanılabilecek kaliteye getirilen suların, 450 ila 900 mm arasında değişen çaplarda ve toplam 35.6 km uzunluğunda hat ile fabrikalar, yeşil alanlar ve askeri alanlar gibi bir çok noktaya ulaştırıldığı açıklandı.

Günlük 100 bin metreküp tasarruf

Proje kapsamında Tuzla Belediyesi Şelale Parkı, TOKİ Aydınlı Konutları, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi, İstanbul Tersanesi Komutanlığı Askeri Tesisi, Tuzla Arıtma Tesisi ve Pendik Tuzla Sahil Yolu'nun günlük sulama ihtiyacının karşılandığı açıklandı. Ayrıca bazı belediyelerin temizlik araçlarının ve Kamil Abduş Gölü'nün su ihtiyacının da yine geri dönüşümü sağlanan atıksulardan karşılandığı ifade edildi.

28,4 milyon TL'ye mal olan projenin ile halen günlük yaklaşık 60 bin metreküp atıksuyun geri dönüşümü yapılarak kaynakların verimli kullanılmasına ve su tasarrufuna katkı sağlanmış olduğu bildirildi. Geri dönüşüm suyuna talebin artması halinde, günlük 100 bin metreküp atıksuyun tekrar kullanımının sağlanabileceği de belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Paşaköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title