Haberler

Atık Yağ Eğitimleri

Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Birliği'nin çevreci projeleri arasında yer alan bitkisel atık yağların toplanması konusundaki çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Birliği'nin çevreci projeleri arasında yer alan bitkisel atık yağların toplanması konusundaki çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Evlerdeki kızartma yağlarının lavabolara dökülmesini engellemek, atıksu ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla Evlerden Bitkisel Atık Yağların toplanma projesi Afyonkarahisar Belediyesi  Atıksu Arıtma Birliği tarafından yürütülmeye başlandı.

Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu proje kapsamında minik eller bitkisel atık yağ topluyor diyerek 15 okula bitkisel atık yağ makinesi kuruldu ve işleve geçirildi. Ayrıca proje kapsamında 2 bin 710 öğrenciye eğitim verildi ve eğitim sırasında okullara konu ile ilgi proje ve el broşürleri dağıtıldı.

"Sakın dökme" sloganı ile yapılan eğitimde bitkisel atık yağların insana ve çevreye verdiği zararlar anlatıldı.

Bir litre bitkisel atık yağın, 1 milyon litre temiz suyu kirlettiğine dikkatin çekildiği ve bu nedenden dolayı proje kapsamında bitkisel atık yap toplama makinelerine dökülen 1 litre bitkisel atık yağ için 50 kuruş hediye verilerek farkındalığın artırılmasının hedeflendiği kaydedildi. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title