Haberler

Atık Malzemelerden Hayvanat Bahçesi Yaptılar

Hayvanat bahçesi bulunmayan Amasya’da bir anaokulunda öğretmen, öğrenci ve veliler atık malzemelerden oluşan hayvanat bahçesi yaptılar.

Hayvanat bahçesi bulunmayan Amasya'da bir anaokulunda öğretmen, öğrenci ve veliler atık malzemelerden oluşan hayvanat bahçesi yaptılar.

Değerler eğitimi programı kapsamındaki "çevre ve doğamız" etkinliğinde atık malzemelerden oluşan hayvanat bahçesi yapmayı planladıklarını belirten Zübeyde Hanım Anaokulu okul öncesi öğretmeni Duygu Kaplan, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrenci velilerimizin de katılımıyla plastik şişe, boru, kapak ve çeşitli atık malzemelerin kullanımıyla gerçek boyutlarına uygun atık malzemelerden hayvanat bahçesi oluşturduk" dedi.

Zürafa, fil, kanguru, maymun, eşek, at, ördek, kaplumbağa, köpek balığı gibi 20 türden irili ufaklı 70'e yakın hayvan figürünü bahçede buluşturduklarını anlatan Kaplan, çevreden geçenlerin ilgisiyle karşılaşıldığını söyledi. Her sabah okula gelen öğrencilerinin hayal dünyalarının gelişimine katkı olacak kendi yaptıkları hayvan figürleriyle karşılaşıp mutlu olduklarına değinen okul öncesi öğretmen Emel Çelik Yalçın da gelecek ay Samsun Hayvanat Bahçesi'ne gezi düzenleyeceklerini dile getirdi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zübeyde Hanım Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title