Haberler

Atb Mart Ayı Meclisi Toplandı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Mart ayı Meclisi, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında toplandı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Mart ayı Meclisi, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında toplandı. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, ATB'nin yeni meclis salonunda yapılan Meclis'te yönetimin bir aylık çalışması hakkında üyelere bilgi verdi.

Sektörel konuların değerlendirildiği ATB Meclisi'nde, Meclis üyesi ve Canlı Hayvan Et Ticareti Meslek Komitesi Üyesi Ata Sönmez, üyelere Antalya'nın hayvan varlığı ve et tüketimiyle ilgili bilgi verdi. Türkiye'de 14 milyon 244 bin büyükbaş, 41 milyon 462 bin küçükbaş, 29 milyon 802 bin kanatlı varlığı olduğunu bildiren Ata Sönmez, Antalya'da 159 bin 434 büyükbaş, 1 milyon 41 bin küçükbaş, 550 bin de kanatlı hayvan olduğunu kaydetti.

2014 yılında Antalya'da 117 bin 640 büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapıldığını kaydeden Ata Sönmez, 10 bin 286 ton kırmızı et elde edildiğini bildirdi. Ata Sönmez, Antalya'da 2014 yılında yaklaşık 23 bin ton et tüketiminin gerçekleştiğini söyledi. Antalya'nın tükettiği etin sadece yüzde 20'sinin ANET'te kesildiğini bildiren Ata Sönmez, "Antalya'ya etin yüzde 80 dışarıdan geliyor" dedi.

Batı Akdeniz'de besiciliğin son yıllarda iyi olduğunu söyleyen Ata Sönmez, "Dana ithal ediliyor, hem et besiciliği var hem de süt para ettiği için damızlığa yönelme var. Süt para ettiği sürece hayvancılık düzelir. Süt para etmediği gün besici sığırını keser, hayvancılığın kökü kazınır" değerlendirmesinde bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çıkarılan Et Tebliği'nin kasapları bitiren bir tebliğ olduğunu ifade eden Ata Sönmez, "Artık her şeyi pakete sokmaya çalışıyorlar. Kasabın sattığı köfte sucuk gibi ürünleri reyondan kaldırmak istiyorlar. Bu tebliğ ile küçük esnaf diye bir şey kalmayacak. Devlet denetimini sıkı bir şekilde yapsın ama yasaklarla bu iş olmaz" diye konuştu.

Ata Sönmez,meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Çandır Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title