Haberler

Atatürk'ün Selamlar Köyüne Gelişinin 80. Yılı

Atatürk’ün Düzce’nin Selamlar köyüne gelişinin 80. yıl dönümü nedeniyle iftar programı düzenlendi.

Atatürk'ün Düzce'nin Selamlar köyüne gelişinin 80. yıl dönümü nedeniyle iftar programı düzenlendi. İftara katılan protokol yemek sonrası Atatürk Müzesini gezdi.

80 yıl önce köye gelerek kendisine ikram edilen ayrını içen ve köyün adını Selamlar olarak değiştiren Mustafa Kemal Atatürk, saygı ve rahmetle anıldı.

Köy meydanına kurulan iftar sofrasına Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Düzce Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, CHP İl Başkanı Müjgan Çakman ve köy halkı katıldı.

Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Atatürk'ün Selamlar'a gelişinin yıldönümlerinin 2 yıldır Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar ve mevlüt programı ile kutlandığını hatırlattı.

Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap da, 80. yıl kutlaması vesilesi ile protokol ve halkın iftarda bir araya gelmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi, Atatürk'ün köye gelişini anlattı ve Selamlar köyünün tarihteki öneminden söz etti.

Yemeğin ardından yapılan dua ile Atatürk ve şehitler bir kez daha anıldı. Daha sonra protokol üyeleri Atatürk'ün fotoğraf ve eşyalarının sergilendiği köydeki müzeyi gezdiler. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Azap Gümüşova Düzce Yerel Haberler

title