Haberler

Atatürk'ün Manisa'ya Gelişinin 89. Yıldönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyetin ilanından sonra Manisa'ya ilk kez gelişinin 89.yıldönümü törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyetin ilanından sonra Manisa'ya ilk kez gelişinin 89.yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün, Manisa'ya ilk kez gelişinin 89.yıldönümü dolayısıyla ilk tören Manisa Garı'nda düzenlendi.

Törenlere Vali Erdoğan Bektaş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye başkan vekili Mehmet Güzgülü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Şehzadeler Belediye başkanı Ömer Faruk Çelik ile diğer protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Manisa Garı'ndaki törende trenin temsili karşılanması ardından, yöresel kıyafet giymiş 2 kız, 2 erkek öğrenci trenden Atatürk'ü temsilen indirdikleri Türk Bayrağını Manisa Valisi Bektaş'a takdim etti.

Gar'daki tören halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi. Törene katılan protokol Manisa Gar'ından öğrencilerin taşıdığı Atatürk posteri ve Türk bayrağıyla bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Kutlama töreni Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde devam etti. Törende Valilik, Belediye Başkanılığı ve Tugay komutanlığı ile siyasi partilerin temsilcileri tarafından Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk koyuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Güzgülü'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra tören, İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'nde "Atatürk'ün Manisa"ya gelişleri konulu konferans ile sona erdi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Erdoğan Bektaş Özgür Özel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title