Haberler

Atatürk'ün Elazığ'a Gelişinin 76'ıncı Yıldönümü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 76'ıncı yıl dönümü törenle kutlandı.
Törene Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 76'ıncı yıl dönümü törenle kutlandı.

Törene Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve protokol üyeleri katıldı. Elazığ Garı'nda düzenlenen törende, halk oyunları gösterileri sunuldu, askeri bando marşlar çaldı. Atatürk'ün Elazığ'a temsili gelişinde öğrenciler taşıdıkları Türk bayrağını Vali Ömer Faruk Koçak'a takdim etti. Karşılama töreninin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar bando eşliğinde Elazığ Garı'ndan Hükümet Konağı'na kadar yürüdü. Törende Vali Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Selmanoğlu Atatürk'ün büyük bir coşku, heyecan, gurur ve onurla karşılandığını ifade ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimize teşriflerinin 76. yıl dönümünü hep birlikte kutlamaktan onur ve mutluluk duymaktayız" dedi.

Törenin ardından Vali Ömer Faruk Koçak ve katılımcılar Atatürk'ün Elazığ ziyaretinde öğretmenevinde kaldığı odayı ziyaret ederek anı defterini imzaladı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Orhan Akbaş Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title