Haberler

Atatürk Ölümünün 77. Yıldönümünde Bayburt'ta Anıldı

Bayburt’ta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Bayburt'ta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Bayburt Valilisi Yusuf Odabaş, Bayburt Beldiye Başkanı Mete Memiş ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Yarbay Ahmet Ergüden tarafından çelenk sunumu yapıldı Ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde bayraklar yarıya indirilerek 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, istiklal marşı okundu.

Etkinlikler Şair zihni Kültür Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayburt Korkut Ata Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programla sürdü. Buradaki programda saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Bayburt Korkut Ata Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Güven, "Milletler büyük evlatlarıyla soluk alır. Her milletin tarih sayfasında böyle kişilere rastlanır. Bir Metehan, Selçuk Bey, Osman bey gibi işte Atatürk büyük Türk milletinin, bütün dünyanın üzerine çullanıp, sık nefes yaptığı bir anda ortaya çıkmış, milletinin ölüm fermanını parçalamış, ve onun tekrar öz yurdunun bağrında nefes alabilen genç bir ülke olmasını sağlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk savaşlardaki başarısıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, geçerlilik uluslararası güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleriyle de evrensel bir kişiliktir" dedi.

Tören, öğrencilerin şiir okuması ve oratoryo gösterisinin ardından tamamlandı - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Yusuf Odabaş Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title