Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı İçin 1 Günlük Yas

Güncelleme:

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 41 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından 1 günlük milli yas ilan edildi.

Başbakanlık, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler anısına bir gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acısı dolayısıyla bir gün süreyle milli yas ilan edildiği bildirildi.

Açıklamanın ardından, bütün yurtta ve dış temsilciliklerde bugün, bayraklar yarıya indirildi.

ANKARA SALDIRISINDAN SONRA 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLMİŞTİ

10 Ekim 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör eylemi olan Ankara Gar Saldırısı sonrası üç günlük ulusal yas ilan edilmişti.

İSTANBUL VALİLİĞİ: 41 KİŞİ ÖLDÜ, 239 KİŞİ YARALANDI

Saldırıyla ilgili son bilgileri ise İstanbul Valiliği verdi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle; 41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.

Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109'u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir. Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

SAĞLIK BAKANI YARALILARI ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında yaralanıp İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde tedavileri devam eden hastaları ziyaret etti.

Akdağ, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu ve Başhekim Prof. Dr. Şükrü Öztürk'ten bilgi alırken, hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti, aileleriyle görüştü.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Akdağ, "Şimdi yaralıları ve ailelerini ziyaret ediyorum. Hem onların yanında durduğumuzu kendilerine gösteriyoruz hem de arkadaşlarımızın yaptığı hayırlı hizmetleri görüyoruz. Gerçekten bu ziyaret ettiğim beşinci hastane. Bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum, sizin de vesilenizle çok gayretli bir iş çıkarmışlar. Yaptıkları iş çok büyük takdire değer." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (112)

Biat mi asla!:

Suud krali ölunce 3 gunluk yas . . . Bizim canlar gdince 1 gunluk yas. .

31
0
yanıtYanıtla
BOP:

BOP projesi için bütün gücüyle çalışıp müslümanları birbirine düşürmeyi başaran siyonizmin üstüne bir de Türkiye İsrail doğalgaz anlaşması üzerine keyfine diyecek yok BOP yakında şehrinde sokağında evinde çok yakında

28
0
yanıtYanıtla
yorum yapan denyolar:

alaya aldığınız , siyasilerle ilişkilendirdiğiniz bu olay bir devletin bir milletin istiklal ve istikbaline bir saldırı mıdır yoksa değil midir. bu konuyu alaya alacak kadar başka mecralara çekecek kadar karaktersiz olduğunuza göre bu ülkede yaşamayı hak etmiyosunuz demektir. DEFOLUN ÜLKEMİZDEN !

16
3
yanıtYanıtla
serdar:

Vaybe Atatürkün söyledigi gibi Kahramani ve Haini bol olan bir ülkeyiz . . ne kadar da hakliymis. . bu ülkenin yüzde ellisi hain . . hükumeti devirebilmek icin ellerinden geleni yapiyor CHPKK HDPKK , ama sizi o beslediginiz teröristler ile yedi ceddinizi bu ülkeden kazimaz isek namert olalim. . bir dahaki secimlerde izmir düsecek , CHPKK düsecek , HDPKK düsecek , MHP , AKP , BBP ve diger tüm vatan sever partiler sizin . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10
7
yanıtYanıtla
hasan:

biri şunu uyarsın hele. saldırıyı yapan örgütü, senin savunduğun partiler adam akıllı sert bir dille kınamadı . daha geçenlere kadar onlara terorist demiyordu. tüm dünya türkiye işide destek veriyor diye çalkalnıyor. sen gelmiş chpkk hdpkk diyon. Allah önce akıl fikir versin sana ne diyim. koyun pisikolojisi işte ne yapacan sende haklısın

yanıt0
yanıt5
GURBETCI:

SABRIMIZI DENEMESINLEREN EN SERT ÖNLEMLERI ALACAGIZ KRIZ MASASINI TOPLADIK BAKANLARI TOPLAYIP ALINACAK ÖNLEMLERI GÖRÜSECEZ KIMSE KENDISINE PAY CIKARTMASIN TÜRKIYE COK BÜYÜK DEVLETTIR BIZ ISTEMESEK ORTA DOGUDA YAPRAK KIMILDAMAZ EMEVI CAMISINDA CUMA NAMAZI KILICAZ PUTINDE KIM YAHU ISRAEL BEBEK KATILI EL NUSRA TERÖR ÖRGÜTÜ DIYEN CAHILLER EYYY FRANSA SENIN ISTIHBARATIN UYUYORMU BIZ AB YI IYI TANIRIZ BUNLARIN ALAYI MÜSLÜMAN DÜSMANI RUS UCAGINI DÜSÜRME EMRINI BEN VERDIM DAHA YAZACAGIM FAKAT YER YOK

12
4
yanıtYanıtla
dede:

1 günlükmü? pis arap için 3 gün yas ilan edildi

13
2
yanıtYanıtla
Serhad:

Sudi kral icin 1 hafta yas ilan ettiniz, ulan kendi vatandasimiz icin sirf bir günmü?

14
1
yanıtYanıtla
a:

alırsanız ne olduğu belirsiz suriyelileri sonumuz böyle olur

14
0
yanıtYanıtla
admin777:

Bu yoneticiler, bu siyaset, bu halk, bu ulke, midemi bulandiriyor artik. Hem vallahi hem billahi, resmen midem bulaniyor bu haberlere baktikca. Hersey mide bulandirici.

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title