Haberler

Atalay: Türkiye Terörü Bitirecek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin Eski Türkiye Olmadığını Belirterek, 'Türkiye, Bu Terörü Bitirecek' Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını belirterek, ''Türkiye, bu terörü bitirecek'' dedi.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını öngören yasa tasarısının tümü üzerindeki görüşmelerde eleştirileri Hükümet adına yanıtlayan Atalay, kurulan müsteşarlığa benzer kuruluşların, değişik ülkelerde bulunduğunu, şu anda yürüttüğü koordinasyon görevinin bir anlamda yasal temelinin de oluşturulduğunu anlattı.

Atalay, şu anda yürüttüğü çalışmaları yürütecek bir birimin oluşturulduğunu ifade ederek, tasarı ile ilgili ön yargılarla yakıştırmalar yapılarak insafsızlık edildiğini söyledi.

Türkiye'nin bütünlük içinde koordine edilmiş terör hafızasının, bir arşivinin olmadığını dile getiren Atalay, ilk defa Türkiye'de bunları oluşturduklarını kaydetti.

Atalay, müsteşarlığın uluslararası gelişmeleri de izleyeceğini, yurt dışı bürosunu ise iyi hukukçulardan oluşturmak istediklerini bildirdi.

İstihbaratın koordinasyonunun önemine değinen Atalay, dünyanın her yerinde istihbarat birimlerinin birbirinden kaçırdığı şeyler olduğunu, birbiriyle rekabet ettiklerini söyledi. Atalay, ''Terör konusu acımasız bir konudur. Bu konuda bütün bilgiler bir yerde toplanmalı ve iyi analiz edilmelidir. Biz burada bunu sağlayacağız. Bütün istihbarat birimlerimizin terör ile ilgili istihbaratları bir noktaya gelecek ve orada değerlendirilecek. Bundan normal ne olabilir?'' diye konuştu.

Bürokratik bir yapılanmanın kurulmadığını belirten Atalay, sistematik bir bilgi havuzu kurulduğunu, bu birimin terörle mücadeleye büyük katkı vereceğini söyledi.

Atalay, terör ile ilgili iyi analizler yaparak, sağlık çözümler getirmek istediklerini kaydederek, konuya sadece güvenlik boyutuyla bakmadıkları için müsteşarlığı kurduklarını anlattı.

Atalay, çalışmalardan sonuç alacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye, eski Türkiye değil. Türkiye, bu terörü bitirecek. Türkiye, bugün farklı bir Türkiye. Türkiye, bugün daha güçlü bir ülke. Onun için de artık Türkiye bu terörü taşımayacak, bunu çözecek. Biz diyoruz ki, biz bütün farklılıklarımızla birlikte Türkiyeyiz. Hep birlikte Türk milletiyiz. Devletimizin bütün mukaddeslerinin koruyucusu AK Parti'dir. AK Parti bu ülkenin bütünlüğünün, kardeşliğinin güvencesidir. Kirli ilişkiler gibi laflar burada kullanıldı. Bunları yüce Meclise, hiçbir partiye ve milletvekilimize layık görmem. İnsafı olan AK Parti'ye kirli ilişkilerin içinde demez. AK Parti, kirli ilişkilerin hepsini açığa çıkarıyor. AK Parti, eskilerde olan kirilikleri, hukuksuzlukları, faili meçhulleri aydınlatmakla meşgul. Türkiye, artık o sizin söylediğiniz dikta gibi şeyleri unutacak. Birileri bir gün diktaya falan hevesli olsa bile geri dönemeyecek. Çünkü, biz o hale getiriyoruz. Karanlık kapılar arkasında hiçbir şey kalmayacak. Türkiye, aydınlanıyor. Bundan sonra birileri, tekrar o tek parti otoriter dönemlerine dönmek istese bile o imkanı artık bulamayacak. Türkiye, açık toplum oluyor. Türkiye, sivilleşiyor. Bundan emin olalım.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title