Haberler

Atalay: Türkiye Şeffaflaşıyor

Bakan Atalay, Türkiye'nin Şeffaflaştığını, Aydınlandığını ve Karanlık Kapılar Arkasında Bir Şey Kalmadığını Belirtti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin şeffaflaştığını, aydınlandığını ve karanlık kapılar arkasında bir şey kalmadığını belirterek, ''Biz faili meçhuller bırakmıyoruz, geçmişin faili meçhullerini de ortaya çıkarma çabası içindeyiz. Karanlık kapılar arkasındakileri de açığa çıkarmak için çalışıyoruz'' dedi.

Memur-Sen tarafından Rixos Otel'de düzenlenen, ''Uluslararası Demokrasi Kongresi''nde konuşan Atalay, Türkiye'de demokrasinin derinleştiğini ve Türkiye'nin giderek daha açık bir toplum haline geldiğini vurgulayarak, ''Buna ben normalleşme diyorum. Türkiye konuşuyor, tartışıyor, normalleşiyor'' diye konuştu.

Demokrasiden, konuşmaktan zarar gelmeyeceğine işaret eden Bakan Atalay, kimsenin Türkiye'nin sorunlarının konuşulmasından korkmaması gerektiğini söyledi. Atalay, ''Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük hiçbir topluma zarar vermemiştir'' dedi.

Toplumsal sorunları görmezlikten gelmenin, üzerini örtmenin tehlikelerine işaret eden İçişleri Bakanı Atalay, şöyle devam etti:

''Her şeyi korkusuzca konuşmak, tabuları bir yana bırakarak sınırsızca konuşmak en iyi çözüm yoludur. Burada üslup çok önemli kin, nefret üslubunu terk ederek, birlik bütünlük üslubunu hep koruyarak, birbirimize destek olarak, birbirimizi kardeşlik hukukunu gözeterek konuşmak, önemli olan bu. Ben şuna inanıyorum, bu yürüyen süreç, Türk toplumunu, milletimizi, ülkemizi rahatlatıyor. Vatandaşımızın giderek devlete bağlılığını ve sadakatini artırıyor, artıracaktır. Yeter ki onları görün, onlara güvenin, sorunlarını dile getirin. Bunlardan ayrışma olmaz, bütünleşme olur.

Biz yürüttüğümüz çalışmaları, bu niyetle, bu samimiyetle yürütüyoruz. Daha fazla kardeşliği geliştirmek, pekiştirmek, birilerinin vatandaşlarımız arasına soktuğu, sokmak istediği fitneleri ayıklamak, o fitne yayanlardan veya terör unsurlarından vatandaşlarımızı ayıklamak ve vatandaşımıza sahip çıkmak için çaba sarf ediyoruz.''

Atalay, bütün bu çalışmaları demokrasi içinde yaptıklarına değinerek, ''Demokratik Açılım'' ifadesinin de buradan geldiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Bakanı Atalay, demokratikleşme faaliyetlerini yürütürken güvenlik ve özgürlük dengesini gözetmeye gayret ettiklerine dikkati çekerek, ''Şunu da biliyoruz güvenlik olmazsa özgürlük olmaz. İnsan hak ve özgürlüklerinin koruyucusu daha iyi bir güvenliktir'' diye konuştu.

Toplantı girişinde gazetecilerin, ''EMASYA Protokolü''ne ilişkin sorusu üzerine İçişleri Bakanı Atalay, ''O konuda çalışıyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title