Haberler

Atalay: Kararlı Tutumumuzu İfade Edeceğiz

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye -Irak ve ABD Arasında Bakanlar Düzeyinde Yapılacak Ana Komite Toplantısına Katılmak Üzere Özel Uçakla Bağdat'a Gitti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye-Irak ve ABD arasında bakanlar düzeyinde yapılacak Ana Komite Toplantısına katılmak üzere özel uçakla Bağdat'a gitti.

Bakan Atalay, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, sivil ve askeri yetkililerden oluşan heyetle Bağdat'a gideceğini belirterek, ''Üçlü Mekanizma Toplantıları''nın 19 Kasım 2008'den bu yana devam ettiğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına son verilmesi amacıyla atılacak adımların ve yapılacak işbirliği unsurlarının ele alındığı Üçlü Mekanizma Toplantıları'nda bugüne kadar belirli bir ilerleme sağlandığını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

''Ancak bu ilerleme henüz bizim talep ve beklentilerimize cevap verecek düzeyde değildir. Biz Iraklı kardeşlerimizin ve ABD'li müttefiklerimizin de aktif desteğiyle PKK'nın Irak topraklarındaki varlığına tamamen son verilmesini, kampların kapatılmasını, elebaşılarının yakalanarak Türkiye'ye iade edilmesini, özetle Irak topraklarından kaynaklanan terör tehdidine son verilmesini istiyoruz. Amacımız budur. Bu konudaki beklentilerimizi Bağdat'ta bir kez daha dile getirecek ve 28 Temmuzda yapılan son Ana Komite Toplantısı'ndan bu yana kaydedilen gelişmeleri değerlendireceğiz.''

Terör örgütünün Irak'ın Kuzeyi'ndeki faaliyetlerinin, başlattıkları ''Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine'' zarar verdiğini, bu süreçte atılmak istenen adımları engellediğine dikkati çeken Atalay, ''Demokratik açılım mücadelesindeki kararlı tutumumuzu ifade edeceğiz. Daha somut sonuçlar ve kararlarla Irak'tan döneceğimizi umut ediyorum'' dedi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title