Haberler

Asya Borsaları Çin Hariç Yükseldi

Güncelleme:

Japonya Merkez Bankası, para politikasında değişikliğe gitmezken, bu yıla ilişkin büyüme beklentisini yüzde 1,1'den yüzde 1'e düşürdü.

Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) bugün açıklanan toplantı kararlarının ardından yükselişler yaşandı. Çin'de ise Şanghay bileşik endeksi negatif ayrıştı.

Japonya'da ülke merkez bankasının dün başlayan ve bugün sona eren toplantısından, beklentiler doğrultusunda para politikasında değişikliğe gitmeme kararı çıktı. BoJ, faiz oranlarını değiştirmezken, parasal tabanı yıllık 60-70 trilyon yen artırma hedefini de korudu.

Banka, ihracattaki zayıflama ve nisan ayındaki vergi artışının ardından beklentinin üzerinde azalan hane halkı harcamalarını sebep göstererek, bu yıla ilişkin büyüme beklentisini yüzde 1,1'den yüzde 1'e düşürdü. Ayrıca, 2015 ve 2016 yılları için sırasıyla yüzde 1,5 ve yüzde 1,3 olan büyüme tahminini ise korudu. Japonya Merkez Bankası, "ekonomi ılımlı toparlanma trendine devam ediyor" söylemini de yineledi.

Japonya'da ayrıca bugün açıklanan verilere göre, haziran ayında makine siparişleri yüzde 24,1 artıştan yüzde 34,1'e revize edildi. Gelişmelerin ardından Nikkei endeksi, yüzde 0,6 artışla 15.395,16 puana ulaştı ve son bir haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Dolar/yen paritesi ise yatay seyirle 101,576 seviyelerinden işlem görüyor.

Çin'de bugün açıklanan verilere göre, geçen ay yüzde 8,6 gerileyen doğrudan yatırımlar, haziranda yıllık yüzde 0,2 artışla 14,42 milyar dolar oldu. Söz konusu dönemde kredi büyümesi ise 1,08 trilyon yuanla beklentilerin üzerinde geldi. Açıklanan pozitif verilere rağmen, gelen kar satışlarıyla Şanghay bileşik endeksi şu dakikalarda yüzde  0,2 düşüşle 2.063,07 puanda seyrediyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi, yüzde 0,9 yükselişle günü 2.012,72 puandan sonlandırdı.

Hindistan'da dün açıklanan enflasyon verilerinin dört ayın en düşük seviyesinde açıklanmasının ardından, Sensex endeksi güne yükselişle başladı. Endeks, şu dakikalarda yüzde 0,5 artışla 25.134,91 puanda bulunuyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi ise yüzde 0,2 değer kazancıyla 60.215 seviyelerinden alıcı buluyor.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,3 yükselişle 23.426,76 puanda dalgalanıyor.

Bu arada, Avustralya Merkez Bankası, faiz oranlarında değişikliğe gitmeyerek 2013 Ağustos'tan bu yana rekor düşük seviye olan yüzde 2,5'te bıraktı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası Japonya Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title