Haberler

Assam ve Uhim Ortak Çalışma Kararı Aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı Cemal Özdemir ve Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu ev sahipliğinde Uluslar Arası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) ile Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) temsilcileri iftar yemeğinde buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı Cemal Özdemir ve Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu ev sahipliğinde Uluslar Arası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) ile Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) temsilcileri iftar yemeğinde buluştu.

Ortadoğu'da ve Afrika'da insan hak ve ihlalleri konusunda görüşmelerin yapıldığı iftara ASSAM Genel Başkan Yardımcıları Sabri Balaman, Ersan Ergür, Ali Çoşar ile UHİM Başkanı Ayhan Küçük ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. İftarda konuşan ASSAM Genel Başkan Yardımcısı Sabri Balaman, İslam ülkelerinin liderlerinin yetersiz olduğunu, İslam ülkeleri arasında toplumların feodal ve mezhep farklılıklarının, bu ülkeleri sömürgeci ülkelere açık hale getirdiğini belirterek, sömürgeci güçlerin ters düşmüş İslam ülkelerini kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını ve İslam ülkelerinin de farkında olmadan kendilerine alet olduklarını söyledi. Balaman, Müslüman ülkelerde milletlerin refahı, kurdukları devletlerin bekası, dünyada barışın tesisi ve adaletin hakimiyeti, Müslüman devletlerin her biri için stratejik istihbarat etütlerinin oluşması, iç ve dış tehdit değerlendirmelerinin yapılması konusunda ihtiyaç duyulan müesseselerin kurulması ve teşkilatlanması için her türlü çalışmanın yapıldığını ifade etti. Balaman, "21. yüzyılda Müslümanların halen eski çağ deyimi ile hareket ettiklerini ve dünya kamuoyunu takip edemediklerini tespit ettik. Bu manada ASSAM olarak İslam ülkeleri araştırma kurulları kurup çalışmalarımıza devam etmekteyiz" dedi.

UHİM Genel Başkanı Ayhan Küçük, dünyada islamafobi adı altında İslam ülkelerinde hak ihlalleri yapıldığını ifade ederek, İslam ülkelerinin geçirdiği zor zamanlara değindi. Sivil toplum kuruluşları olarak bu konuda kendilerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Küçük, konuyla ilgili batı ülkelerinde çalışma yapmak istediklerini fakat ilgili kurumların buna müsaade etmediğini hatta kendilerini tehdit ettiklerini dile getirerek, "Son zamanlarda özelikle İslam ülkelerindeki savaş ve çatışmalardan dolayı tarihte görülmemiş uluslararası insan hak ihlalleri yapılmaktadır. Tam bu manada batının ikiyüzlü ve çifte standart yapısını görmezden gelerek adeta İslam ülkeleri kan revan içinde yaşam mücadelesi vermektedir. Özelikle biz sivil toplum kuruluşları olarak ciddi sorumluluklarımızın olduğunu biliyor ve bu sorumlulukları insanlığın geleceği açısından önemli onur mücadelesi olarak algılıyoruz. Batıda çok uluslu güçler özelikle islamafobi adı altında Müslümanları rencide ederek hakir görmekte, şiddet ve ölümlere sebebiyet vermektedir. Bizler bununla ilgili batıda bazı ülkelerde çalışma yapmak istedik; ancak araştırmaya, ilgili bazı kurumlar müsaade etmedikleri gibi bizleri de tehdit ettiler" diye konuştu.

ASSAM ve UHİM dernek temsilcileri ileriki süreçte konuyla ilgili ortak çalışmalar yapacaklarını belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Afrika Assam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title