Haberler

Aslan Yeni Mabedinde

Güncelleme:

Yönetim, Teknik Heyet ve Futbolcular Türk Telekom Arena'yı Ziyaret Ettiler.

Başkan Adnan Polat ve yöneticilerin bir bölümü, teknik heyet ile futbolcular toplu halde Galatasaray'ın sezonun ikinci yarısı maçlarını oynayacağı yeni statla tanıştı.

Kalabalık bir medya ordusunun takip ettiği ve televizyonlardan naklen yayınlanan gezi yaklaşık 1 saat sürdü. Futbolcuların isimlerinin yazılı olduğu kasklarla girdikleri stadyumu ilgiyle dolaşan kafile, toplu olarak sahanın ortasında toplu olarak hatıra resmi çektirdi. Sarı kırmızılı futbolcular, stadı hayranlıkla gezerken, Ali Turan "Burası dolarsa harika bir atmosfer olur" dedi, Misimovic ise "Burada oynamak mutlukluk verecek" şeklinde görüş belirtti.

Futbolcularla birlikte şimdilik toprak olan ve drenaj çalışmaları süren zeminde dolaşan başkan Adnan Polat'ın bir süre kaptan Arda Turan ile özel sohbet ettiği dikkati çekti.

Başkan Adnan Polat gezi sonrası yaptığı açıklamada "Projede emeği geçen herkese yapım tamamlandığında ayrıca teşekkür edeceklerini ifade ettikten sonra "iş kendini gösteriyor" derken, projede büyük emeği olan yönetici Işın Çelebi'ye ilk sözü verdi.

Işın Çelebi ise yaptığı konuşmada "Sayın başkan, yönetim ve bin 200 işçinin burada çok emeği var. Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Başbakanımız bize yol gösterdi, liderlik etti. Başta Adnan Polat olmak üzere tüm G.Saray yönetimi ve 30 milyon taraftarımıza armağan olsun. Bu bir hayalin gerçekleşmesidir. Ayrıca emeği olan TOKİ Başkanı ve Varyap-Uzunlar'a da teşekür ediyoruz" dedi.

Çelebi daha sonra şampiyonluk hakkında iddialı konuşarak; "2010 - 2011 sezonunda buradan şampiyon olarak çıkacağız. Burada hep birkte şampiyonluğu kutlayacağız, bu konuda iddialıyım. Bu da benim, başkanımızın ve futbolcuların vereceği bir armağan olacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca Çelebi kamuoyunda oldukça gündem yaratan, vefat eden 2 işçi hakkında da konuşarak; "Vefat eden iki arkadaşımızı da burada yaşatacağız" dedi.

Daha sonra söz alan Başkan Polat ise futbolcuların şaşkınlıkla ve heyecanla stadı gezdiğini ifade ederken, "Bana 'Ocak ayında burada oynacak mıyız?' diye sordular. Koltukların zemine yakın olmasını ise Rijkaard olumlu buldu" dedi. Stadyum için teşekkür edilmesi gereken çok insan olduğunu ifade eden Polat; "Ben de başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu projeyi sahiplendi ve her safhasında problemleri çözdü. Açılışta fikir aşamasından buraya kadar bu projeyi bu noktaya getiren herkesi taktir ve şükranla anacağız"

Başkan Adnan Polat ayrıca taraftara da seslenirken, "Burada ocak ayında ilk maçımızı oynayacağız. Şu an kombine satışlarına yoğun ilgi var ama daha çok ilgi göstersinler. Bu stat yüzde yüz dolu olduğunda Allah diğer takımlara yardım etsin. İnşallah tamamı dolu olarak bu stadyumda oynayacağız."

Başkan Adnan Polat ayrıca stada ulaşımı sağlayacak metronun bitmek üzere olduğunu söylerken; "Sadece Cendere Deresi'ne olan bağlantı yolumuz eksik. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Haluk Bey o konuyla ilgileniyor. O da tamamlanırsa her şey noksansız olacak" dedi.

Başkan Polat stadyumla birlikte 2 büyük projeleri olduğunu söylerken; "Bunun en önemlilerinden biri de şirketlerin birleşmesiydi. Işın Çelebi nasıl stadyum için 4 senedir emek veriyorsa, fiziki olarak gözükmemese de Sportif ve Futbol A.Ş'nin birleşmesi için de Mehmet Helvacı emek harcadı. Ben kendisine de teşekkür ediyorum. Bu yaptığını büyük bir taktirle karşılıyoruz" dedi.

Daha sonra sözü alan İkinci Başkan Mehmet Helvacı da iki şirketin birleşmesinin tamamlandığını ifade ederken; "Artık G.Saray tek şirket üzerinden işlemlerini yapacak. Bunun da sonucunu piyasada görüyoruz. Önemli bir yansıma var. Olumlu bir sonuç ortaya çıktı. Basın toplantısı ile ayrıca da bir bilgi sunacağız" dedi.

Kadir ÇETİNÇALI- Atilla ÖZDEMİR-İstanbul-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title