Haberler

Askf Başkanı Cengiz'den Yatırım Bilgisi

Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, merkezde yapılacak olan spor tesislerinin son durumları hakkında spor kamuoyunu bilgilendirdi.

Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, merkezde yapılacak olan spor tesislerinin son durumları hakkında spor kamuoyunu bilgilendirdi.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz, Kütahya'ya yapılacak olan yeni Kapalı Spor salonunun kent parkın olduğu bölgede 7 bin metre karelik alana yapılacağını söyledi.

Başkan Cengiz, Kapalı Spor salonunun ihalesinin 1,5 ay içinde yapılacağının öngörüldüğünü belirterek, "Spor Genel Müdürlüğüne spor kompleksi ile ilgili ödeneğin çıktığı bilgisini almış bulunuyoruz. 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu haricinde kompleks içinde iki ayrı antrenman salonu yapılacak. Kompleksin ihalesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından en geç 1,5 ay içinde yapılacak. İlk etapta 2014 yılının başında bitirilmesi konuşulan tesis büyük bir ihtimalle aynı yılın Eylül veya Ekim aylarında hizmete girebilir" dedi.

Kent Park alanının yanına yapılacak Spor kompleksinin yanı sıra bir de Gençlik Merkezi'nin yapılacağı bilgisini de veren Cengiz, gençlik merkezinin 9 milyon TL'ye ve kapalı spor salonunun 15 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Kütahya'ya ayrıca bir tartan pistin yapılacağını dile getiren Cengiz, "Kütahyaspor'un Zafertepe mahallesindeki tesislerinin alt tarafındaki toprak sahaya bir tartan pist yapılacak. Bu tartan pistin tüm malzemeleri Garanti Bankası sponsorluğunda alınacak. Tartan pistin 2013 yılında ihale edilerek yılsonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor. İlimize gelen inşaat mühendislerinin raporları doğrultusunda hemen ihale sürecinin başlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

(EFE)

27.03.2013 11: 43: 53

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Cengiz Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title