Haberler

Asker Bir Karar Versin Artık

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre'de Tank Taburunda Yapılan Bayramlaşma Alınmamasına Tepki Gösterdi.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bayramlaşmalara katılan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, daha sonra Cizre'ye geçerek buradaki bayramlaşmaya katılmak istedi.

Geç kalan Kaplan, protokolün Cizre Tank Taburu'nda bayramlaşmada olduğunu öğrenince birliğe gitti. Ancak Kaplan, nizamiyedeki görevliler tarafından tabura alınmadığını, buradaki nöbetçi astsubay ve askerlerle bayramlaştığını ve 5 dakika bekledikten sonra ayrıldığını belirtti. Kaplan, tabura alınmamasına tepki gösterdi, "Ben bu kentin milletvekiliyim. Daha önce Şırnak'ta bayramlaşmalara katıldık. Bugünlerde böyle dışlayıcı tavırlar yerine, kucaklayıcı tavır ve mesajların verilmesi gerekir. Yaşanan durumu protesto edip arkadaşlarım ile ordan ayrıldım.

CHP-MHP'NİN DTP AMBARGOSU SÜRDÜ

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'ne bu bayramda da CHP ve MHP'nin ambargosu devam etti. AK Parti ise Genel Başkan Yardımcısı Reha Deneme'in başkanlığında bir heyetle DTP'yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında DTP'de ev sahipliğini Muş Milletvekili Sırrı Sakık yaptı.

AK Partili heyete çikolata ikram eden Sakık, "Renkleri arasında iyi ki yeşil yok. Bu bile saldırı için yeterli." dedi. Bunun üzerine AK Partili Deneme, "İyi ki trafik lambalarına saldırmıyorlar." esprisi yaptı.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İzmir'deki saldırının gerekçesinin renkler olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin geçmişiyle hesaplaşmaya başladığını ve parlamentoda Kürt sorununun tartışıldığına işaret eden Sakık, bu tartışmaların herkesin maskesini düşürmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Sakık, halkın CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e çok şey borçlu olduğunu kaydederek, "Kimin barıştan, özgürlükten, demokrasinden yana olduğunu gösteren bir durum ortaya çıktı." ifadelerini kullandı. Toplumun uzlaşıya ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Sakık, bu sorunların konuşarak çözülebileceğini, Türkiye'nin bunu yapmak zorunda, mecbur ve mahkum olduğunu dile getirdi.

Sakık, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın bayramlaşma için gittiği tabura alınmamasını da eleştirdi. Sakık, kendilerinin bütün kurumlara saygılı olduğuna dikkat çekerek, kurumların da halkın tercihlerine saygı göstermesini istedi. Sakık, Türkiye'nin sorunlarının çözümü konusunda kendisini cumhuriyetin sahipleri olarak görenlerden icazet alınması döneminin son bulması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Deneme, Türkiye'nin geçmişinden gelen sıkınlarının bulunduğunu, bunlara ilgili çözüm yolları aranması ve bunun başkalarından beklenilmemesi gerektiğini söyledi. Bazı şeyleri yapmanın kolay olmadığını anlatan Deneme, Türkiye'nin demokratik sürece girmesi yönünde adımlar attıklarını ve bunlara yönelik başlangıçta dirençlerle karşılaşılmasının normal olduğunu kaydetti. Deneme, elbirliği ile, iyi niyetle adımlar atılırsa yavaş yavaş da olsa mesafe alacaklarını, sorunlarını çözmüş bir ülke olarak geleceğe daha güvenle adım atacaklarını söyledi. Kendilerinin ne kadar doğru bir yolda olduğunu hayatın gösterdiğini anlatan Deneme, kandan ve şidetten beslenenlerin yeni cenazeler gelmesini beklediğini kaydetti. Deneme, "Bu süreci bu noktaya getirenlere teşekkür edebilirsek, çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur." diye konuştu. Problemin çözümünde metodun çok önemli olduğunu anlatan Deneme, bu işe karşı olanların tabanlarında da "İnşallah bu iş çözülür" denildiğini söyledi.

Öte yandan DTP bu bayramda, DP, SHP, AK Parti, TP, SP ve LDP tarafından gelen bayramlaşma heyetlerini kabul etti ve bu partilere bayramlaşma heyeti gönderdi. (CİHAN)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title