Haberler

Asked Başkanı Pektaş'tan Mtsk'da Ki Değişikliklerle İlgili Açıklama

Adıyaman İl ve İlçeleri Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları (ASKED) Başkanı Mahmut Pektaş, Motorlu Taşıt Sürücü Kursları (MTSK) ile ilgili açıklamada bulundu.

Adıyaman İl ve İlçeleri Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları (ASKED) Başkanı Mahmut Pektaş, Motorlu Taşıt Sürücü Kursları (MTSK) ile ilgili açıklamada bulundu.

ASKED Başkanı Muhmat Pektaş, 2013 yılından 2016 yılının Ekim ayına kadar toplam 3 kez Motorlu Taşıt Sürücü Kursları ile ilgili değişiklikler yapıldığını belirterek, bu değişikliklerle ilgili açıklamada yaptı.

Mahmut Pektaş, "Kurum açma şartları tamamen değişti. Kurum açma şartları en az makine mühendisi olma şartı getirildi. Makine mühendisleriyle birlikte kurumlarda en az 3 yıl çalışmış yüksekokulu mezunu çalıştırabilecekler. Kurumlarımızın özellikle Türkiye'de, trafik terörüne çok can veriyoruz. Bunu önleye bilmek için kurumlarımızın uygulamalı eğitime ağırlık vermeleri sağlanacak.

Uygulamalı eğitimlerin 3 döneminin ikisinde yüzde 55 başarının üzerine çıkamayan kurumlarımız dönem kapama cezalarıyla karşı karşıya kalacaklar. Dönem kapama cezalarının yanında para cezaları da verilecek. Birinci kapamada 15 bin TL, ikinci kapamalarda da 75 bin TL gibi yüksek meblağda para cezaları verilecek.

Eğitim araçlarımıza yaş şartı getirildi. Önce 10 yaş olan B sınıfı araçlarımıza Maliye Bakanlığı araçların imal edildiği yılı 1 yıl sanıyordu bu da otomatik olarak dönem içerisine araçlarımızı 9 yaşa indiriyordu. Sistem üzerinde bunu önleyebilmek için Bakanlık buna artı iki yıl daha verdi. Yani B sınıfları 12 yaş C,D,E sınıflarındaki araçlarımız ise 20 artı 2 yaş oldu. Motosikletlerdeki sorunlarda giderilmiş oldu. Eskiden A-1 sınıfı ehliyet alan 125 cc'ye kadar araç kullana biliyordu. A-2'ler 11 Kw'ydı. Birinde Kw birinde cc., olayını ortadan kaldırıldı. 11 Kw'nın altında olanlar A-1 ehliyeti alacak. 11 Kw'nın üzerinde olanlar da A-2 ehliyeti alacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığının sınavları bundan sonra profesyonel bir şekle dönüştü. Sınav yapıcılarımızla 3 yılda bir sınava tabir tutulacaklar. Başarılı olanlar profesyonel sınav yapıcı olacaklar. Sınavlarda bundan sonra tüm sınav yapıcılarını MEBİS'e bağlanacaklar. Sistem üzerinden hiçbir evrak kullanmadan çünkü basılan evraklarda 2016 yılında kaldırılacak. Yeni yönetmenlikle birlikte sınav yapıcılarımızda kendi cep telefonlarıyla sınava bağlanıp notlarını oradan rahatlıkla verebilecekler" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title