Haberler

Aşık Veysel Kocaeli'de Türküleriyle Anıldı

Halk ozanı, Aşık Veysel ölümünün 42. yıldönümünde SDKM’de düzenlenen programla anıldı.

Halk ozanı, Aşık Veysel ölümünün 42. yıldönümünde SDKM'de düzenlenen programla anıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vefatının 42. Yılı dolayısıyla, halk ozanı Aşık Veysel için anma programı düzenledi. Programda Veysel'in kendi türküleri seslendirildi. SDKM'de "Dostlar Beni Hatırlasın" adı altında gerçekleştirilen anma programı Kocaeli Sivaslılar Derneği işbirliğinde yapıldı. Programda ilk olarak sahneye halk müziği sanatçısı Cem Çelebi çıktı. Çelebi, Aşık Veysel'den eserler seslendirdi. Daha sonra sahne alan Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Aysun Gültekin, Aşık Veysel'in eserlerinden oluşan bir konser verdi.

Konser öncesinde SDKM fuayesinde Aşık Veysel fotoğraflarından oluşan bir sergi yer aldı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İlçe Belediye Başkanları, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Şiirlerinde kardeşliği ve dostluğu esas alan gerçek bir dost Aşık Veysel. Bir halk ozanı, aşık. Toprağa aşık, milletine aşık. Barışa, kardeşliğe içtenlikle aşık olan ve bunu şiirlerinde dizelerinde hep gündeme getiren bir insanlık dostu" dedi.

Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal da "Sivas deyince alka Aşık Veysel, Aşık Veysel deyince alka Sivas gelir. Sivas yüzlerce ozan yetiştirmiştir. Aşık Veysel'in kapalı gözleriyle dünyayı ve insanları gördüğü kadarıyla gözleri kapalı olmayan sözde iyi gören insanlar onun kadar iyi görselerdi, sanıyorum Türkiye ve dünya farklı olurdu" şeklinde konuştu.

Çok sayıda kişinin katıldığı anlamlı etkinlikte sahneye çıkan halk müziği sanatçıları Cem Çelebi ve Aysun Gültekin izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Halk müziği sanatçısı Çelebi, Aşık Veysel'in ölümsüz eserlerini seslendirdi. Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Aysun Gültekin de halk ozanı Veysel'in sevilen türkülerini okudu. Aşık Veysel'in eserlerine salona gelen vatandaşlar da eşlik etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cem Çelebi Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title