Haberler

Aşık Şenlik, Çobanoğlu ve Taşlıova Arpaçay'da Anıldı

Arpaçay Kaymakamlığı’nca düzenlenen ‘Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova’yı anma etkinlikleri yoğun ilgi gördü.

Arpaçay Kaymakamlığı'nca düzenlenen 'Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova'yı anma etkinlikleri yoğun ilgi gördü.

Arpaçay Kaymakamlığı'nca Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda bu yıl 3. Düzenlenen yöre aşıklarından Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova, anma etkinliklerine, Kaymakam Faruk Erdem'in yanı sıra kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar ve aşıklar katıldı. Aşıklık kültürünün büyük ustalarını anma programında yörenin aşıkları sahne alarak söyledikleri yöresel ezgilerle katılımcılara keyifli anlar yaşattılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan program, Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova'nın hayatının anlatıldığı film gösterisi yapıldı. Programa katılan aşıklar sırasıyla büyük ustaları birkaç mısrayla anlatarak onların tarihte yer etmiş eserlerini dillendirdiler. Katılanlar tarafından uzun süre alkışlanan yöresel ezgilerin ardından, aşıkların kendi aralarındaki atışmaları salonda keyifli anlara sahne oldu. Programa katılan aşıklara Kaymakam Faruk Erdem, tarafından katılım belgeleri verildi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şeref Taşlıova Faruk Erdem Arpaçay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title