Haberler

Asi Nehri Üzerinde Hidroelektrik Santrali Kurulacak

Güncelleme:

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Asi'nin üzerine kurulacak olan hidroelektrik santrali ile elektrik üreteceklerini söyledi.

Asi'de Elektrik Üretilecek

Lübnan'dan doğan ve Suriye'yi geçtikten sonra Hatay'ın Samandağ ilçesinde denize dökülen Asi Nehri üzerinde hidroelektrik santrali kurulacak.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Asi'nin üzerine kurulacak olan hidroelektrik santrali ile elektrik üreteceklerini söyledi. Asi üzerinde bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Savaş "Belediye olarak islah çalışmasına başladık. Çevre düzenlemesi, kanala bırakılan veya karışan pis suların, önlenmesi ile bugün suyu eksilmeyen, temiz görüntülü ve kokusuz bir nehir haline geldi" dedi. Asi için ' Antakya'nın gerdanı' deyimini kullanan Savaş "Amacımız, kokusuz ve sulu bir asi nehri oluşturmaktı. Işıklandırılması ile artık vatandaşlarımız Asi üzerinde gezebilecekleri bir görünüme sahip oldu. Üstelik Asi isimli teknemizde vatandaşlarımız nikahlarını burada nostaljik bir ortamda kıydırabilmekte" diye konuştu.

ELEKTRİK İHTİYACININ 5'TE 1'İNİ KARŞILAYACAK

Asi'de hidroelektrik santralı projesinin ihale aşmasında olduğunu açıklayan Başkan Savaş "Şimdi bugünlerde ihaleye çıkacağımız hidroelektrik santrali ile elektrik elde edeceğiz. Antakya'nın elektrik ihtiyacının beşte birini bu santralden karşılayacağız" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Antakya Lübnan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title