Haberler

Arü'de "Ardahan'ın İçme Suyu" Konuşuldu

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Mühendislik Fakültesi Aşık Zülali Konferans Salonu'nda "Ardahan'da İçme Suyu ve Çevresel Değerlendirmeleri" adlı bir konferans düzenlendi.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Mühendislik Fakültesi Aşık Zülali Konferans Salonu'nda "Ardahan'da İçme Suyu ve Çevresel Değerlendirmeleri" adlı bir konferans düzenlendi. Programa Ardahan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Odabaş konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, ARÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal ve ARÜ'lü akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda söz alan Odabaş, Ardahan'ın su kaynakları, su depoları, içme suyu boru hatları ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Odabaş, Ardahan'ın içme suyunun kente 11-12 kilometre uzaklıktaki bir kaynaktan sağlandığını belirterek, "Su kaynaktan çıktıktan sonra depolarda biriktiriliyor ve daha sonra şebeke boru hatları ile şehre ulaştırılıyor. Ayrıca içme suyu kaynağından ve depolardan belirli periyotlar halinde su numuneleri alınarak inceleniyor" dedi.

ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan ise Ardahan'ın su kaynakları bakımından çok zengin bir coğrafyada yer aldığının altını çizdi. Ayrıca Prof. Dr. Doğan, Ardahan'daki tüm kurumların su konusunda ortaklaşa çalışmalar yapması gerektiğine dikkat çekti. Öte yandan Prof. Dr. Doğan, Ardahan'da yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle Ardahan Belediyesi'ne teşekkür etti.

Program, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan'ın Kemal Odabaş'a "Teşekkür Belgesi" vermesi ile sona erdi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ardahan Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title