Haberler

Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Güncelleme:

Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 1. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 1. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda, Vali Kemal Cirit başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları Yılmaz Kurt ile Mehmet Ali Öztürk, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldı.

Vali Cirit, toplantıda yaptığı konuşmada, 2013 yatırım yılı itibarıyla baraj ve yol yapım projeleri yanında çeşitli altyapı, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda olmak üzere Artvin'de kamu hizmet ve yatırım ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli işler gerçekleştirildiğini söyledi.

Yıllara sari olarak bugüne kadar Artvin'de 330 proje devam ettiğini ve yaklaşık 10 milyar liralik kamu yatırımı uygulandığını belirten Vali Cirit, "2013 yılı itibarıyla 626 milyon lira ödeneğin 589 milyon lirası gerçekleştirilmiş, yani yüzde 93'lük kısmını gerçekleştirmiş durumdayız. Bu kamu yatırımlarının yüzde 64'ü barajlara, yüzde 15'i yol yapımlarına, yüzde 4'ü Özel İdare hizmetlerine, yüzde 3'ü yüksek öğretime, yüzde 2'si sağlık ve diğerlerine gitmiştir. Yıllar itibarıyla uygulanan 330 projenin yüzde 40'ı bitirilmiş, yüzde 50'sinin yapımı devam etmekte, kalan yüzde 10'lük kısmı da ihale aşamasında" diye konuştu.

Karayolları 10 Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise Cankurtaran tünelinde çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Borçka tarafından yaklaşık 2 kilometre, Hopa tarafından da 3 kilometre kazı çalışmalarımız tamamlanmıştır. Tünelde 200 metrelik kazı çalışması kaldı. Mart ayının son haftasında ışık gördü töreni yapmayı planlıyoruz. Betonlama çalışmalarımız da peşinen devam ediyor. Bu yılın sonu itibarıyla tünelimizden ikincil işler yetişirse trafik vermeyi planlıyoruz. 2014'ün sonu ya da 2015'in ilk aylarında havalandırma ve elektrifikasyon işleri tamamlandığı takdirde trafiği vereceğiz. Betonlama ve kazı çalışmaları bu yılın ortalarında tamamlanıyor. Tünelin bitmesi yetmiyor. Hopa'ya doğru 600 ve 300 metrelik iki tünelimiz var. Bu tünellerle Hopa ve tünel bağlantısının sağlanması gerekiyor. Hopa ile tünel ayrımına kadar olan yaklaşık 6,5 kilometrelik kesimin ihalesi gerçekleştirilmiş, süreç devam ediyor. Tünel bağlantısını kapsayan iki tünel ve Subaşı viyadüğünde çalışmalarımıza başlıyoruz. Kamulaştırmalar da peşinen devam edecek. Bu iki tüneli de mevcut tünelle birlikte açmayı hedefliyoruz. Tünel bitse dahi buradaki iki tüneli ve viyadüğü yapmadığımız taktirde bağlantıyı veremiyoruz."

DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş ise Yusufeli Barajı ve HES projesi inşaatının aralıksız şekilde sürdürüldüğünü ifade ederek, "Barajın yapımını üstlenen müteahhit işe başladı. Yusufeli şantiye tesisleri bitti. Derivasyon tüneli kazıları bitti, beton imalatları devam ediyor. Şubat ayının sonunda ya da Mart ayının ilk haftasında derivasyon yapmayı planlıyoruz" dedi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin, yürütülen projeler hakkında bilgi vermelerinin ardından sona erdi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Muammer Keleş Kemal Cirit Artvin Hopa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title