Haberler

Artvin'de Turizm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2015 yılında düzenlenecek turizm etkinlikleri öncesi kentteki turizm işletmeleri ve acente sahipleriyle bir araya geldi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2015 yılında düzenlenecek turizm etkinlikleri öncesi kentteki turizm işletmeleri ve acente sahipleriyle bir araya geldi.

Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Önder Coşğun, Recep Höl, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı de katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, yıl içerisinde düzenlenecek fuar ve Artvin Tanıtım Günleri'nde kentin daha iyi tanıtılması ve Artvin'in turizmden arzuladığı payı alabilmesi amacıyla yapılması gereken hususlar görüşüldü.

Turizm Müdürü Hüseyin Ateş'in, 2015 yılındaki fuar ve Artvin tanıtım günlerine dair yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından konuşan Vali Kemal Cirit, Artvin turizminin gelişimi için arayış toplantılarına devam edem ettiklerini, bu yüzden de turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleriyle bir araya gelerek öngörülerini dinlemek için bu toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

2012 verilerine göre Artvin'e gelen yıllık bir milyon turistin ilde kalma süresinin 1,5 gün olduğunu belirten Vali Cirit, doluluk oranlarının ise mevsimsel olarak bazen yüzde yüz seviyelerine çıktığını ancak genel doluluk oranın yüzde 22'ler civarında olduğunu ifade etti.

Cirit, bu veriler doğrultusunda Artvin'de turizmin geleceğini görmeye çalıştıkları kaydederek, "İlimizde iki üç ay içinde turizm çalıştayı yapmak istiyoruz. Bu turizm çalıştayın da sizlerde aktif olarak görev alacaksınız. EMİTT fuarında Artvin'deki otellerimizi, tur operatörlerimizi görmek istiyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kocatepe ise Artvin'in gelişim noktasında turizminin mecburi istikamet olduğunu ancak şu ana kadar turizm noktasında ciddi bir plan yapılmadığını belirterek, şimdiden sonra önceden hazırlanılan, ayakları yere basın bir turizm evresine girildiğini söyledi.

Artvin'in turizm yatırımları için cazip bir il haline getirilmesi gerektiğini dile getiren Kocatepe, "Artvin'de turizmi düşünürken tüm ili bir paket program halinde düşünmeliyiz. Yoksa adam gelir Karagöl'ü, Kafkasör'ü görür, gezer, geri döner. Artvin turizm birliği adı altında toplanırsak nitelikli, para bırakan turisti Artvin'e getirebiliriz. Artvin olarak en büyük avantajımız otantik bir şehre sahip olmamız, doğasının bakir ve doğa turistlerini cezbedecek vahşilikte olması. Türkiye'de nereyi gezerseniz gezin bir Hatila Vadisi'ni, Kafkasör'ü, Cehennem Kanyonu'nu bulamazsınız. Tarihi yapılarımız da restore ediliyor, tüm bunlar bizi gelecekle ilgili heyecanlandırıyor" dedi.

Vali Cirit, konuşmaların ardından toplantıya katılan işletme ve acente sahiplerini sorun ve taleplerini dinledi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kocatepe Kemal Cirit Artvin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title