Haberler

Artık Kilolu Yolcuları Uçağa Almayacaklar

Güncelleme:

Özbekistan Hava Yolları, bundan sonra uçağa binmeden önce yolcularını tartacağını duyurdu. Havayolları ağır yolcuları uçağa almama kararı aldı.

Özbekistan Hava Yolları tartışmalı bir karar alarak uçağa binmeden önce yolcularını tartacağını duyurdu. Bütün yolcuların bagajlarıyla birlikte tartılacağını söyleyen hava yolları, ağır sayılan yolcuların uçağa binmesine izin vermeyecek.

İNSANLARI DA TARTACAKLAR

Şirket yolcuların kilolarını açıklamayacağına söz verdi. Fakat bazı aşırı kilolu yolcuların özellikle dolu uçaklarda ve küçük uçaklarda yolcu listesi dışında kalabileceğini de söyledi. Geçiş kapılarına konacak özel tartma aletleriyle hem insanları hem de onların bagajlarını tartacak havayolu, yolcuları kadın, erkek ve çocuk olarak üç kategoriye ayıracak.

"KÜÇÜK UÇAKLAR İÇİN KİLO KONTROLÜ ŞART"

Havayolu şirketi özellikle küçük uçaklar için hem insanların hem de bagajlarının kilolarını bilmenin önemli olduğunu belirttiği açıklamada "Uluslararası Hava Taşımacılık Birliği'nin kurallarına göre uçuş güvenliğini sağlamak için hava yolları uçuş öncesi kilo tartımı gibi prosedürleri uygulamak zorunda. Biz de yolcularımızdan uçağa binmeden önce geçiş kapılarına koyacağımız bir tartıdan geçmelerini isteyeceğiz. Sonuçlar için tam gizlilik garanti ediyoruz. Genel görevimiz olan uçuş güvenliğini sağlamamıza yardım ettiğiniz için teşekkür ederiz." dedi.

2013 yılında Samoan Air, yolcularını kilolarına göre ücretlendiren ilk havayolu olmuştu. İnternette yaptıkları rezervasyonlarda kilolarını belirten yolcular, bagajlarının ağırlığını da ekleyebiliyorlar ve kilo aşımında herhangi bir ek ücret ödemiyorlar. Bu sistem, uçak ağırlığının belirlenmesinde ve uçuşların maliyetlerinin planlanmasında etkili oluyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Özbekistan Dünya Haberler

500

Yorumlar (25)

bir kadın:

cok ayıp ve şişman/kilolu insanları rencide edecek bir uygulama. kimsenin bir insanı bu şekilde utandırmaya hakkı yok bence.

30
5
yanıtYanıtla
Amedeus:

Siz sismanlar yediginiz yemekler haram zikkim olsun size israfkarlar

5
21
yanıtYanıtla
Adinizi yazin:

Ulan harbi malsin oglum sen

yanıt15
yanıt1
ugur:

Harbi salaksin

yanıt2
yanıt0
Baran:

Seninde aldığın nefes haram amed

yanıt9
yanıt1
Allah islah etsin:

Sanada Yaşamak Haram olsun.

yanıt6
yanıt0
PİLOT:

ŞİŞMANLAR BİNİNCE UÇAK YAN MI YATIYOR?

22
0
yanıtYanıtla
XXXLLL:

İŞGALCİ OLUYOR

yanıt1
yanıt0
EDA:

POLİS AKADEMISINDE YAN YATIYODU:=

yanıt3
yanıt0
para:

hayır daha fazla yakıt gidiyor adamı havada tutmak için bazı ülkelerde şişmanlar için daha fazla koltuk üçreti alıyolar

yanıt0
yanıt1
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title