Haberler

Arpaçay'da Tarım ve Hayvancılık Eğitimi

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Bilinçli Çiftçi, Bilinçli Üretim“ projesi kapsamında çiftçilere yönelik tarımsal ve hayvansal konulu uygulamalı eğitim verildi.

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Bilinçli Çiftçi, Bilinçli Üretim" projesi kapsamında çiftçilere yönelik tarımsal ve hayvansal konulu uygulamalı eğitim verildi.

Arpaçay'da düzenlenen eğitim toplantılarında Brucella ve Şap gibi hayvan hastalıklarının sebepleri ve önlemlerine yönelik çalışmaların yanında; aşılama, toprak işleme, yem bitkilerinin ekilişleri, gübre kullanımı, tarım sigortaları, mısır silajı ve ilaçlamanın önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Slayt gösterisi eşliğinde görsel materyal ile de desteklenen eğitimlerde çiftçiler, anlatılan konularla ilgili görsel olarak bilgi sahibi oldu.

Eğitim toplantısına katılan vatandaşlar, verilen eğitimlerin profesyonel kişiler tarafından verilmesinden ve eğitim sonundaki soru-cevap bölümünden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.

Arpaçay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muzaffer Özdemir, hayvancılığın bölge açısından büyük önem taşıdığını, yapılan proje ve eğitimler sayesinde önümüzdeki yıllarda çiftçilerin daha bilinçli bir şekilde üretim yaparak daha fazla verim elde etmelerinin hedeflendiğini belirtti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arpaçay Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title