Haberler

Arpaçay'da Sigara Denetimleri Devam Ediyor

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde sigara denetimleri aralıksız devam ediyor.

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde sigara denetimleri aralıksız devam ediyor.

Arpaçay'da bulunan işyerleri, toplu taşıma araçları ve kapalı mekanlara yönelik yapılan sigara denetimleri Emniyet Amirliği ve Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde ortaklaşa oluşturulan bir ekiple sürdürülüyor.

Kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin en temel haklarından biri olan temiz hava soluyabilmesini sağlamak amacıyla yapılan denetimler, özel konutlar haricinde kamu ve özel tüm binaların kapalı alanlarında ve toplu taşıma araçlarında yapılıyor.

Arpaçay'da haftanın belirli günleri, oluşturulan ekipler bir taraftan denetim yaparken diğer taraftan da sigaranın zararları hakkında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuyor. Yapılan denetimlerde yasa gereği tütün tüketilmeyecek tüm bina ve araçlara bu durumu belirten uyarı yazıları asılması konusunda hatırlatmalar yapılıyor. Ekipleri ansızın kapısında gören esnaf ve vatandaşlar uygulamadan memnun kaldıklarını belirtirken, herkese karşı yapılan bu uygulamanın adil ve faydalı olduğunu belirttiler.

Denetimlerle ilgili olarak açıklama yapan Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, sigara ve tütün mamüllerinin tüketimi noktasında çok hassas davrandıklarını ve kanunen yasak olan yerlerde kesinlikle buna müsaade edilmediğini kaydetti.

Erdem, ekiplerde uydu sinyali ile çalışan tablet bilgisayarlar bulunduğunu ve denetim yapılan yerlerde ihlal olduğu takdirde derhal fotoğraflama ve koordinat tespiti yapıldığını ifade etti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arpaçay Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title