Haberler

Arkeologlar Yeşil Sahada Kıyasıya Mücadele Etti

Milas ve Yatağan ilçesinde devam eden arkeolojik kazılarda görev alan ekipler dostluk karşılaşması için Milas'ta bir araya geldi.

Milas ve Yatağan ilçesinde devam eden arkeolojik kazılarda görev alan ekipler dostluk karşılaşması için Milas'ta bir araya geldi.

Milas Anadolu Ticaret Lisesi halı saha spor tesislerinde gerçekleşen karşılaşmada takımlar isimleri ile de dikkat çekti. Euromos ve Yatağan Stratonikeia antik kentlerinde devam eden arkeolojik kazılarda görev alan ekipler dostluk maçında bir araya geldi. Euromos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl organizasyonu ile bir araya gelen ekiplerde ilk olarak Real Euromos- Barça Stratonikeia isimlerini alan iki ekip karşı karşıya geldi.

Euromos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl ve Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt'ün takımları her iki kazı başkanının da oyunda görev aldığı maçlarla başladı. Maç öncesi iki kazı grubunun taraftarları ve oyuncuları karma bir fotoğraf çektirerek dostluk mesajı verdi.

"Bu karşılaşmada kazanan taraf arkeoloji olacak" diyen Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt, "Muğla kültür ve turizmiyle önplana çıkmış bir şehir. Kazı ekipleri yurdun dört bir yanından ve onlarca üniversiteden gelen öğrencilerden oluşan ve 50 derecede çalışan bir yapıya sahip. Gün içi bıkmadan ve heyecanla çalışan bu ekip hafta sonlarında ise değişik ekiplerle bir araya gelip tanışma ve kaynaşma etkinlikleri düzenliyor. Bu maç'ta sayın Doç. Dr. Abuzer Kızıl tarafından organize edilen bir etkinlik her iki ekip sürekli etkinliklerle bir araya geliyoruz. Şimdi Beçin ve Pedessa ekiplerinin de aramızda olacağı bir turnuva düzenlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Euromos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl da, "Bu bir dostluk maçı, sizlere yakışan aynı güzellikte bu karşılaşmayı tamamlamak" diyerek karşılaşmaların startını verdi.

Maçı kazanan ise 14-12 Barça Stratonikeia'ya oldu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilal Söğüt Yatağan Muğla Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title