Haberler

Arkadaşlarının kaybolduğunu sandılar - Zonguldak

Kozlu ilçesinde iki kişinin kaybolduğu ihbarı, İl Afet Acil ve Durum Müdürlüğü (AFAD) ve polis ekiplerini harekete geçirdi.

Kozlu ilçesinde iki kişinin kaybolduğu ihbarı, İl Afet Acil ve Durum Müdürlüğü (AFAD) ve polis ekiplerini harekete geçirdi.

Alınan bilgiye göre, Değirmenağzı mevkisinden tur için yürüyüş parkuru araştırmaya çıkan Şeniz Uzun (42) ile Salih Tomak'tan (43) haber alamayan arkadaşları, kendilerine telefonla da ulaşamayınca durumu AFAD ve polis ekiplerine bildirdi.

Söz konusu yere giden ekipler, Uzun ve Tomak'a seslerini duyurabilmek için belli aralıklarla hoparlörlerden anons yaptılar. Ekipler, arama çalışmaları sırasında Şeniz Uzun'un yanında bulunan cep telefonuyla irtibata geçmeye çalıştı. Uzun'un cep telefonundan sinyal alamayan ekipler, arama çalışmalarına devam etti.

Yürüyüş parkurunun bitiş noktasının yakınlarında Şeniz Uzun'un telefonuna ulaşan ekipler, yol tarifi üzerine kayboldukları sanılan iki arkadaşı, dere kenarından ilçeye bağlı Yahma köyüne çıkmaya çalıştıkları sırada buldu.

Salih Tomak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yanlış anlaşılmanın olduğunu belirterek, "Bir arkadaşımız bizi yürüyüş için parkurun başlangıcına bıraktı. Ona 'bizi parkurun bitiş noktasından al' dedik. Daha sonra kendisine telefonla ulaşarak lambamızın ışığının bitmek üzere olduğunu söyledik. Sanırım o da panik yapmış ve parkurun başlangıç noktasına bizi almaya gelmiş. Bulamayınca AFAD'ı aramış. Bir panik havası oluşmuş. Sadece bir yanlış anlaşılma var" diye konuştu.

Şeniz Uzun da, arkadaşlarının telefondan kendilerine ulaşamayınca arama kurtarmadan yardım istediğini öğrendiklerini ifade ederek, "Köy yakınlarına gelinceye kadar telefonumuzdan bize ulaşılamıyordu. Parkurun sonlarına doğru telefonum çalınca ekiplere yerimizi bildirdik. Yanlış anlaşılma olmuş, özür diliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kozlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title