Haberler

"Arjantin, Dünya Basketbol Şampiyonu Olur"

Arjantin Basketbol Milli Takımı Kaptanı Carlos Delfino, Kayseri'de adını taşıyan basketbol sahasının açılışını yaptı.

Arjantin Basketbol Milli Takımı Kaptanı Carlos Delfino, Kayseri'de adını taşıyan basketbol sahasının açılışını yaptı. Delfino "Dünya basketbol şampiyonasında şampiyonluk bize yakın. Türkiye ve İspanya'da favoriler arasında" dedi.

Spor giyim firması Nike, basketbolu kutlamak ve basketbolseverlere oyunlarını geliştirme fırsatı sunmak amacıyla İstanbul (2), Ankara, İzmir, Kayseri, Trabzon, Diyarbakır, Eskişehir, Mardin ve Batman illerinde açılacak olan sahalardan beşi basketbol ikonlarına ithaf edilecek ve açılışı yapan oyuncunun adıyla anılacak. Bu çerçevede, Dünya Basketbol Şampiyonası A grubu maçlarının oynandığı Kayseri'de, Kocasinan ilçesi Barış Manço Parkında Arjantin milli takım kaptanı Delfino'nun adını taşıyan sahanın açılışı yapıldı. Açılışa Kocasinan Belediye başkanı Bekir Yıldız, Gençlik ve Spor İl müdürü Yahya Şahan ve Bayanlar Basketbol ligi ekiplerinden Panküp Şekerspor'un antrenörü Ayhan Avcı'da 'da katıldı. Kayseri'deki Erciyes sitelerindeki basketbol sahasının açılışına katılan ve sahaya adını veren ünlü basketbolcu Carlos Delfino, açılış sırasında 30 basketbolcu gence koçluk yaptı, çeşitli taktikler verdi ve deneyimlerini paylaştı. Arjantin milli takım kaptanı, daha sonra kızlı erkekli gençlerle birlikte potaya atışlar yaparak, onlara paslar verdi.

"ŞAMPİYON ARJANTİN OLUR"

Arjantin milli takımının kaptanı, NBA ligi oyuncusu Delfino, bir basketbol topuna el izini basıp, anı olarak verdi. Adını taşıyan levhanın önünde hatıra fotğrafı çektirip,ülkesinin Türkiye'de yapılan şampiyonadan birincilik kupasıyla ayrılacağını iddia etti. Tecrübeli oyuncu, "Genç basketbolcular için böyle sahaların yapılması ve kazandırılması çok önemli. Geleceğin basketbolcuları bu sahalardan çıkacaktır. Kayseri'yi ve halkını çok beğendim. Çok sıcaklar. Burada asla yabancılık çekmedik. Hatta, şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, kendimizi evimizde gibi hissettik. Dünya Basketbol Şampiyonası'nın favorisi biziz. Şampiyon da olacağız. İspanya, Türkiye veya Yunanistan gibi takımların bizi zorlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE KAZANIR

Arjantin milli takımının kaptanı Carlos Delfino, bugün saat 21.00'de Türkiye- Yunanistan arasında oynanacak Dünya Kupası eleme maçında, ev sahibi ülkenin daha şanslı olduğunu belirterek, "Türkiye bana göre daha ağır basıyor. Ev sahibi olmanın da avantajını kullanacaktır. Ama her iki takım da çok iyi" şeklinde konuştu.

OKTAY ENSARİ - DEMET ÖZTÜRK - KAYSERİ / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title