Haberler

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Abdest Cevabı

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'na 'Ecevit'in adını abdestsiz ağızlarına almasınlar' lafına Arınç'ın cevabı çok sert oldu.

Mustafakemalpaşa'dan Bursa'ya dönen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Kuba Camii'nde ikindi namazını kıldıktan sonra AK Parti Milletvekili adayı Cafer Yıldız'ın seçim bürosunun açılışını yaptı.

Burada düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Arınç, muhalefeti eleştirdi. AK Parti olarak kişilerle uğraşmadıklarını söyleyen Arınç, partilerin zihniyetleriyle uğraştıklarını ve onları eleştirdiklerin söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Samsun'da yaptığı konuşmayı televizyondan izlediğini belirten Arınç, şunları söyledi:

"Ecevit'i methetti. Evet, Ecevit bir siyasetçiydi. Doğruları da vardı yanlışları da vardı. Ama Kılıçdaroğlu, 'Sayın Başbakan, Ecevit'i eleştirirken, Ecevit'in ismini ağzına alırken abdest al' dedi. Bu gülünç bir durum. Kılıçdaroğlu'nun ne İslam'dan ne de abdestten haberi var. Abdest, Kuran okunurken namaz kılınırken alınır. Biz Hazreti Peygamberimizi anarken de 'Yandım Allah? derken de abdest almayız. Fakat Kılıçdaroğlu böyle söylüyor. Güya Ecevit'i methedecek. Eee peki ne yapalım, alacağız. "

Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi eleştirmeye devam eden Arınç, şöyle devam etti:

"Konuşmasında esip gürlüyor. 'Benim partim geçmişine bağlı Atatürk'ün partisidir. Benim partim CHP olmasaydı bugün 5 vakit ezan okunmazdı' diyor. 1932 ile 1950 tarihleri arasında tam 18 yıl bu ülkede ezan, okunması gerektiği gibi okunmadı. Ezan evrensel bir mesajdır. Bilali Habeş'ten beri 'Allahuekber? diye okunur. Ama 18 yıl bu ülkede, 'Tanrı uludur? diye okundu. Bir şeyi över ya da abartabilirsiniz ama yanlış yapamazsız. Gerçek şu ki gerçek laiklik, din ve vicdan özgürlüğü, ayrımcılık yapılmamasını Ak Parti gerçekleştirdi. Ben Meclis Başkanıyken 2006 yılında yaptığım bir konuşma var. 'Laiklik din ve vicdan özgürlüğüdür. Laiklik din ve vicdan özgürlüğüne baskı demek değildir' dedim. Tarif ettim. CHP'nin o zamanki genel başkanı Baykal bana cevap verdi. 'İran'da bir Ahmedinecat var. Türkiye'de de bir tane Bülendinejat. ? Ben Nejat mejat değilim. Benim adım Bülent Arınç çok şükür benim nejatlarla işim yok. Evrensel anlamda laiklikte, kıyafete ibadete, örgütlenmeye karışılmaz. Ama Türkiye'de başörtüsünden tutun da başında takke taşıyana 'Rejim elden gitti' diye kıyameti kopardılar. Tüm bunlardan bu ülkeyi Ak Parti kurtardı. Milliyetçilik de kafatasçılıkla, ırkçılıkla olmaz. Biz boş vaatlerle sadece oy korkusuyla yalan üstüne yalan söyleyecek durumda değiliz. "

Bülent Arınç, ALES'te İzmir'de hatalı soru kitapçığı dağıtılmasıyla ilgili bir soru üzerine de "Konuyu sizden öğreniyorum. Bilmediğim konu hakkında yorum yapamam" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title