Haberler

Arınç'tan 'İmamın Ordusu' Açıklaması

Güncelleme:

Bülent Arınç, toplatılan kitap taslağı hakkında ne dedi?

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Oda Tv baskını ve tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın basılmamış kitabına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti iktidarında önemli çalışmalar yapıp, demokratikleşme adımları attıklarını ve demokrasi konusunda Türkiye'nin batılı ülkeler ile boy ölçüşür hale geldiğini dile getiren Arınç, şöyle konuştu.

Ergenekon soruşturması kapsamında basılan Oda Tv, tutuklanan gazeteciler ve Ahmet Şık'ın kitabına ilişkin olarak da açıklamalar yapan Arınç, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son günlerde duruşması ve yargılaması devam eden Ergenekon örgütü ilgili olarak verilen yargı kararları sonucunda bir medya kuruluşunda aramalar yapıldığını, bazı gazetecilerin de bazı suçlamalar nedeniyle tutuklandığını biliyoruz.

Türkiye'de bazı çevreler 'Nasıl olur da bir medya kuruluşuna baskın yapılır' diyerek ortalık ayağa kaldırmak istediler. Hatta bir siyasi parti lideri de o medya kuruluşunun sahibi hakkında methiyeler dizdi. Sonra ortaya başka ilişkiler, başka hesaplar, başka komplo hazırlıkları ve kimlerin bu oyun içerisinde yer aldığı da ortaya çıktı.

Bunu bütün kamuoyu gördü. Bu ilişkilerin deşifre edilmesinden sonra hiçbiriniz tutuklandığı sırada hakkında Yalçınkaya benzetmesi yapan parti liderinin bu konuda bir açıklama yaptığını duydunuz mu? Şimdi başka bir hesap ve başka bir gürültü koparılmaktadır. Basılmamış kitaba baskın olur mu diye.

Bütün bunların faturası da hükümete kesilmeye çalışılmaktadır. Biz bu ülkeyi yöneten siyasetçiler olarak elbette kitapların toplatılmasına, basın mensuplarının gözaltına alınmasına, tutuklanmasına sevinmeyiz, rıza göstermeyiz.

Bundan gerçekten üzülürüz ve endişe duyarız. Ama ortada tamamen bir yargısal tasarruf vardır. Savcıların, hakimlerin kararına bağlı hatta itirazları toptan oybirliğiyle reddeden bir mahkeme kararı bulunmaktadır. Bize düşen hükümet olarak, ne başında ne sonunda hiçbir dahilimiz olmayan bu konuda yasama organı olarak da, yürütme organı olarak da söz söyleme imkanımızın olmadığını düşünüyoruz.

Olaya üzülmek başka şeydir, yargının kararına karşı çıkmak veya onu alkışlamak başka şeydir. Biz ne alkışlıyoruz, ne de bundan dolayı oh olsun diyecek durumda değiliz. Hakimlerin ve savcıların Anayasa'nın 9. maddesinde 'bağımsız yargı milletten aldığı egemenlik hakkını kullanır' diye yazdıktan sonra onlara talimat verecek bir durumda değiliz. Diliyoruz ki yargı; kısa bir süre içerisinde incelemesini tamamlasın ve bu konuyu dava haline getirsin ve süratli bir yargılama ile de sonucunu hep birlikte görelim.

Kopartılan bu gürültülerin arkasında başka bir sebebin olduğu çok açıktır. Özellikle bu dönemlerde buna benzer dönemlerde benzer olayların yaşandığını biliyoruz. Türkiye 2 ay sonra genel seçimlere gidiyor. Bu fırtınaların seçim öncesinde kopartılması hükümete yönelik karalama kampanyalarının organize bir şekilde sürdürülmesi, batılı ülkelerde hükümeti şikayet edenlerin gruplar oluşturması oldukça manidardır. Ancak hiç kimse merak etmesin; bu psikolojik harekat 13 Haziran günü bıçakla kesilmiş gibi sona erecektir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title