Haberler

Arınç'tan Ak Partili Belediyelere Övgü

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Partili belediyelerin başarılı belediyecilik yaptığını iddia etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Partili belediyelerin başarılı belediyecilik yaptığını, CHP'nin yönetiminde olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise 'hiçbirşey yapmadığını' iddia etti. Bülent Arınç, AK Parti 1'inci sıra adayı olduğu Bursa'da seçim çalışmalarını sürdürdü. ak Partili belediyeler tarafından yapılan hizmetler devam ederken, birilerinin hep yapılan çalışmalara, projelere karşı çıktığını kaydeden Arınç şunları söyledi: "Birileri her şeyi eleştiriyor. Yapılanlara itiraz etmek için adeta Danıştay'ın kapısında nöbet bekliyorlar. Birileri bunu din haline getirmiş. Dava açmazlarsa sanki günaha girecekler. Onlar milletin menfaatini düşünmüyorlar. İnanının bunlar kolay şeyler değil. Davalar yıllarca sürebiliyor. Ancak biz ciddi ve kararlı olmalıyız. Geçmişte yapılanlarla bizim yaptıklarımız arasında, Gor çukuruyla Himalaya dağları arasındaki kadar fark var. "

'İzmir BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise hiçbir şey yapmadığını iddia eden Bülent Arınç, "Ama biz İzmir'de yaşayan vatandaşlar için tüm imkanları seferber ettik. Ulaşımından alt yapısına kadar bütün eksiklikleri tamamlıyoruz. Bize oy versinler vermesinler İzmir'de yaşayan insanlar mutlu olsun istiyoruz" dedi. Belediyelerin kamu kaynaklarını az kullanmasının önemli olduğunu kaydeden Arınç, "Kamu kaynaklarını ne kadar az kullanırsak o kadar hayırlı. Kamu kaynaklarının kullanımında cimri olmalıyız. Bir kişi Bursa'da kazanıyorsa Bursa'ya vermeli. Verenlere teşekkür ediyor. Vermeyenlerden de rica da bulunuyoruz" diye konuştu. Daha sonra kavşağın kurdelesi Arınç ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe tarafından kesilerek hizmete açıldı.

BESOB BÜYÜK SANAYİ SİTESİ'NİN TEMELİNİ ATTI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Büyük Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Arınç, esnaf ve sanatkarın dürüst, milliyetçi, vatansever ve ahlaki değerlere sahip özellikleriyle toplumun omurgası olduğunu belirterek, hükümetin birinci gayesinin esnafa destek olduğunu söyledi. Konuşmasında Anayasa konusuna değinen Arınç, "Bizim lügatımızda yok. Başkalarının lügatında var. 'Şunu şöyle yapsak ama bunu böyle etsek ama' Eskiden hukuk fakültemizde bizim dekanımız vardı. O da 82 Anayasası'nı beğenmezdi derdi ki 'Bizim anayasamız aslında bizim amayasamız. 'şu kadar özgürlük verdim' der, arkasından 'ama ancak fakatla geri alır' derdi. Kaşıkla verir sapıyla gözünü çıkarır. Biz öyle değiliz. Biz kaşıkla veriyoruz arkasında kepçeyle de getiriyoruz. Biz de vermek var. Bizim işimiz bu. Bütün sorunlar çözülür. demokrasinin çözemeyeceği hiçbir şey yok. Yeter ki güçlü bir hükümet ve sözünün eri olsun. aklındakini yapacak kuvveti olsun"dedi.

İdare mahkemeleri ve Danıştay'a açılan davalarla ilgili eleştirilerini bu törende de tekrarlayan Arınç, şöyle devam etti: öİdare mahkemesinin abonesi bunlar, Danıştay'ın abonesi bunlar. akşam orada yatıyorlar. sabah dilekçe veriyorlar. Niçin? Bu şu maddeye karşı, o bu maddeye karşı. Türkiye'de hatta dünyada polis devleti vardı. Polis devleti gitti yerine kanun devleti geldi. Kanun devleti bile çoğu yerde gitti, yerine hukuk devleti geldi. Kanun başka şey hukuk başka şey. Kural böyle söylüyor. Kuralda yanlışlık varsa o kuralı değiştirirsiniz. Önemli olan hukuktur, hakkını vermektir. şimdi hukuk devletini de geçtik beyler. Anayasa'nın 26 maddesi değişti. Şimdi artık hukukun üstünlüğü geliyor Türkiye'ye. Üstünlerin hukuk gitti, darbecileri koruyan hükümlerle beraber. Şimdi hukukun üstünlüğü geliyor. Elinde güç, kuvvet bulunduranların elit kesimlerin değil, hakka hukuka tabi olanların, hukuku isteyenlerin hukukun üstünlüğüne tabi olanların dönemi geliyor. Bazılarının uyanması yazım. Türkiye artık yeni bir Türkiye. Türkiye bireysel olarak insan odaklı Anayasasına kavuşacakö dedi. Arınç, daha sonra TOKİ tarafından yapılacak Büyük Sanayi sitesinin temelini attı. Törende BESOB Başkanı Arif Tak Arınç'a Bursa bıçağı hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title