Haberler

Arınç: Pakete Yeni Madde Eklenebilir

Bülent Arınç, Anayasa Değişikliği Paketine İlişkin, "Yeni Bir Madde İlavesi, Belki Sadece Bir Madde Olabilecek" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa değişikliği paketine ilişkin, "Yeni bir madde ilavesi, belki sadece bir madde olabilecek" dedi.

AK Parti Manisa il teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Arınç'a anayasa değişikliği paketiyle ilgili çalışmalara yönelik soru yöneltildi.

Taslak paketinde 23 maddenin bulunduğunu, üç de geçici maddenin yer aldığını dile getiren Arınç, taslakla ilgili Türk medyası ve yabancı medyaya da bilgi sunulduğunu anlattı. Taslağa son şeklini vermek üzere çalışmaların hafta sonu da sürdürüldüğünü belirten Arınç, ancak kendisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan izin alarak Mesir Festivali nedeniyle Manisa'ya geldiğini, bu nedenle telefonla bilgi alabildiğini söyledi.

Çalışmaların bugün bir teklif haline getirilebileceğinin ifade edildiğini kaydeden Arınç, şu bilgileri verdi:

''Yeni bir madde ilavesi, belki sadece bir madde olabilecek. Ama diğer maddelerin bazılarında ufak tefek, bu son ziyaretlerimizde yapılan önerilere, tekliflere, eleştirilere dayanarak bazı rötuşlar yapılabilecek. Bunlardan ancak teklifler Meclis Başkanlığı'na sunulduğunda haberdar olabileceğiz. Yani bunu burada ifade etmek, yeni bir tartışmayı başlatmasın diye söylemek istiyorum. Esasta çok fazla değişiklik yok, ancak 1-2 maddede, bir iki haklı eleştiri ve öneri değerlendirilecek. Bu da zaten tabiidir. Çünkü biz ziyaretlerimizi yaparken, ziyaret ettiğimiz kişilere 'Taslağımız budur, bunu zenginleştirecek olan sizlersiniz, sizin düşünceleriniz ve fikirleriniz bizim için çok önemlidir. Biz uzlaşma ve diyaloğa açığız' demiştik. Şimdi onları değerlendirmekten daha tabii bir şey olamaz.''

Konuşmasında, Bülent Arınç, dün gerçekleşen 470. Uluslararası Mesir Festivali'ne katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title