Haberler

Arınç: MHP'nin Barajın Altında Kalma İhtimali Var

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'CHP Gölgesi Altında Bir MHP'nin Önümüzde Yapılacak Seçimlerde Barajın Altında Kalma İhtimali Var' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''CHP gölgesi altında bir MHP'nin önümüzde yapılacak seçimlerde barajın altında kalma ihtimali var'' dedi.

Arınç, Olay Tv'de yayımlanan programda yaptığı konuşmada, referandumla ilgili olarak, sandığı halk oylaması için halkın önüne getirdiklerini söyledi.

Referandumda ''evet'' oyunun çok daha yükseklerde çıkacağını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Her yerde söylediğim budur. CHP ve MHP'nin aksine bunun seçim kampanyası olmadığını, bunun halk oylaması olduğunu söylüyoruz. Bunun ikisi farklıdır. Bunu ilkokul çocuğu bile biliyor. Yeni bir hükümet kurulması gündeme gelmeyecek, milletvekilleri değişmeyecek. Yüzde hesabına girmem. En son seçimde AK Parti yüzde 47 oy almıştır. Anketlerde halen buna yakın çıkıyor. Dominant unsur AK Parti'dir. Bu bir seçim değil. Çıkacak sonucu seçim sonucu gibi değerlendirmeyeceğiz. 'Hayır' oylarının çıkması karşısında 'AK Parti yıpranıyor, seçime gidelim, seçimden sonra yeni hükümet kurulsun' diyebilirler. CHP'nin yeni genel başkanı, 'bütün hayır oyları benimdir, demek ki, benim genel başkanlığım onaylandı, ben Deniz Baykal'dan daha başarılıyım' diyebilir. 'Bunlar benim haneme yazılabilir' diyebilir. Yüzde 80 evet de çıksa, yüzde 80 hayır da çıksa iktidar, hükümet yoluna devam edecek.''

İktidar olarak kozlarını her zaman seçimde paylaştıklarını dile getiren Arınç, ''(Evet) ve 'hayır'ların geldiği noktayı, birileri AK Parti lehine ya da aleyhine söyleyebilir. Yüzde 55 evet oyu çıktı. 'Bu AK Parti'nin' denilirse temmuz seçimleri için iyi gösterge olur. Yüzde 50 hayır çıktı. CHP kendi lehine söyleyebilir. Bu sonuçları hiçbir parti kendi lehine ya da aleyhine kullanmamalıdır'' dedi.

-''MHP, BARAJ ALTINDA KALABİLİR''-

Programda bir gazetecinin ''Bu süreçte, MHP'yi nereye koyuyorsunuz?'' sorusu üzerine Arınç, şunları söyledi:

''MHP'yi genel başkanımız çok iyi bir yere koydu. CHP'nin arkasında vagon olmakla itham etti. Bu görüntü MHP'ye yakışmıyor. MHP'nin tabanındaki dostlarımıza bu görüntünün sıkıntı verdiğini düşünüyorum. MHP, ne olursa olsun hayır oyları içinde hiçbir paya sahip olmayacak. Bunların yorumlanması CHP'ye mal olacak. CHP gölgesi altında bir MHP'nin önümüzde yapılacak seçimlerde barajın altında kalma ihtimali var. MHP'nin konumu çok büyük ölçüde tartışılacaktır.''

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ÖNEMLİ KILAN EN ÖNEMLİ UNSUR

Arınç, ''Anayasa değişikliğini önemli kılan en önemli unsur nedir?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Bizden önceki hükümet DSP-MHP-ANAP hükümetidir. 3,5 sene zor dayandılar. Krizle iflas ettiler, teslim oldular, seçime gittiler. Oyları düştü. Seçimden önce Anayasa'nın 35 maddesini birden değiştirdiler. 35 maddeyi değiştirmek çok önemli ama biz 26 maddesini değiştirince 'vatan bölündü, parçalandı, bitti mahvolduk, bittik, müzakereler başladı, pazarlıklar noktasına geldiler' denildi. Çok ayıp, çirkin, yakışıksız değil mi? 35 madde değişince Türkiye bölündü mü, parçalandı mı? Sadece bazı maddeleri sınırlı kalmak şartıyla bütün maddeleri değiştirebilirsiniz. Bir kurumu ortadan bile kaldırabilirsiniz. Onlara helal olan bir şey AK Parti yapmak isteyince neden yanlış, suç olsun? Kaldı ki, 40 defa denetimden geçiyorsun. Yeni bir anayasadan yanayız. Vücuda dar geliyor. Orasından burasından patlayarak, ceketin düğmeleri atarak devam ediyor.''

Artık Türkiye'nin darbeler, muhtıralar döneminden, mafya ve çeteleşme döneminden çıktığını, kurtulduğunu, özgürlüğüne kavuştuğunu dile getiren Arınç, ''Halen darbe anayasası ile gitmek ayıptır. Ülke için ayıptır. Herkes bunu iyi düşünmelidir'' dedi.

Arınç, herkesin yargıda hakkını arayabilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''YAŞ kararlarında ordudan atılıyor, göğsü madalyalı, takdirleri olan komutan... 'Disiplinsizlik yaptın' deniliyor. Aileyle ilgili, inancıyla ilgili olduğu söyleniyor. Bir insanın hayatına son veriyorsun. Kahraman ordumuzun terörle savaşmış bir askerini sorgusuz sualsiz atıyorsunuz. Sokağa çıkamaz hale getiriyorsunuz. 'Neden?' diye soruyor, yüzüne bakmıyorlar. Şimdi yargı yolunu açtık. Son YAŞ'ta ihraç kararı çıkmadı. Neden? Çünkü herkes yargı yolunun açılacağını biliyor. Bu atılmaların sonu bir ölçüde gelecek. Kötü insanlar vardır gerekirse atılacaktır tabii, askerlik disiplin isteyen kurum. Ama sorgusuz sualsiz atılma olmaz.''

Benzer durumun HSYK'da da olduğunu belirten Arınç, ''Ferhat Sarıkaya, haftalıkla katip gibi çalıştı. Hiçbir hakkı kalmadı elinde. Haber gönderdim, kendime hukuk müşaviri yapacağımı söyledim. Ona haksızlık yapıldı. Kendime göre görevimi yaptım. 'Ben kaderime razıyım, bana haksızlık yapıldı ama bunların ülkede mesele yapılmasını istemiyorum' dedi. Beni korudu güya. Onu işe almış olsaydım hedef haline gelecektim'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 27 Mayıs Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar?
'Lig'in en iyi antrenörü benim' diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

"Lig'in en iyi antrenörü benim" diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title