Haberler

Arınç: "Anayasayı Tamamen Yenilemek İstiyoruz"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Haziran seçimlerinden sonra Anayasa'yı tamamen yenilemek istediklerini belirterek, "Rektifiye yapmakla tutmuyor bu motor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Haziran seçimlerinden sonra Anayasa'yı tamamen yenilemek istediklerini belirterek, "Rektifiye yapmakla tutmuyor bu motor. Yeni bir anayasa lazım. Sivil anayasa olacak, demokrat, özgürlükçü olacak. Vatandaşı insan yerine koyacak, temel haklarımızı gözetecek böyle bir anayasayı da yine milletimizle birlikte yapacağız" dedi.

Şehreküstü Meydanı'ndaki seçim bürosunun açılışında, kalabalık bir partili grubuna hitap eden Arınç, çok sayıda seçim geçirdiklerini, iki de büyük referandum yaptıklarını hatırlattı.

Arınç, bunlardan ilkinin 2007'de gerçekleştirildiğini belirterek, "Hepsi

'hayır' dedi, AK Parti 'evet' dedi, yüzde 67, 5 'evet' oldu. En yakın 12 Eylül'de, hepsi 'hayır' dedi, hatta bir kısmı 'sandığa bile gitmeyin' diye tehdit etti, AK Parti gitti yüzde 58. Bursa hiç geri kalmadı, Türkiye'de yüzde 58, Bursa'da yüzde 56, 5 'evet' ile Anayasa'nın 26 maddesini değiştirdik, daha çok özgürlükler, daha çok demokrasi getirdik" diye konuştu.

Her şeyin insan için olduğunu, bu çerçevede birey odaklı anayasa yapmaya da muvaffak olduklarını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Şimdi daha büyük bir iddiamız var; inşallah 12 Haziran seçimlerinden sonra artık bu 70 maddesi değişmiş olan anayasayı tamamen yenilemek istiyoruz. Rektifiye yapmakla tutmuyor bu motor. Yeni bir anayasa lazım. Sivil anayasa olacak, demokrat, özgürlükçü olacak. Vatandaşı insan yerine koyacak, temel haklarımızı gözetecek böyle bir anayasayı da yine milletimizle birlikte yapacağız. Bu seçimlere güle oynaya gidiyoruz. " - BURSA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title