Haberler

Arınç, 1982´Den Beri Utandıkları Konuyu Düzelmeye Çalıştıklarını Söyledi Arınç, 1982´Den Beri Utandıkları Konuyu Düzelmeye Çalıştıklarını Söyledi

'12 Eylül ve 27 Mayıs Siyasi Hayatı Mahveden Alçakça Darbeler'

'12 EYLÜL VE 27 MAYIS SİYASİ HAYATI MAHVEDEN ALÇAKÇA DARBELER'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1982 yılından beri utandıkları bir konuyu düzeltmeye çalıştıklarını belirtirken, "12 Eylül ve 27 Mayıs, siyasi ve demokrasi hayatımızı mahveden, alçakça darbelerdir. Bnların bu ülkeye yararı olmadı, zararı oldu" dedi.

12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Anayasa değişikliği ile ilgili refarandum öncesi Tosya'da düzenlenen mitingde konuşan Bülent Arınç, "1982'den beri artık bizim utandığımız bir konuyu düzeltmeye çalışıyoruz" dedi. Tosya Belediye Meydanı'nda yaklaşık bin kişiye hitaben konuşan Arınç, Anayasa değişikliği ile ilgili 26 maddenin Türkiye'nin ve halkın faydasına olduğuna inandığını belirtirken, "Bu Anayasa değişikliği gerçekleşirse memleket için iyi olacak. Biz iyi görüyoruz, siz de iyi görüyorsanız 'Evet' deyin. Yok, benim söylediklerime itibar etmiyorsanız isterseniz 'Hayır' oyu kullanın. Bu değişiklik kötüdür, çirkindir diyorsanız 'Hayır'ı kullanın" diye konuştu.

Arınç konuşmasının devamında, "Evet, derseniz Anayasa değişmiş olacak. 1982'den beri artık bizim utandığımız bir konuyu düzeltmeye çalışıyoruz. Mademki egemenlik milletin, bu ülkede artık insanlarımız sivil anayasalarını parlamentoda yapmalıdır. 1960'dan beri darbecilerin yaptığı anayasalarla yönetiliyoruz. 1960, Adnan Menderes ve arkadaşlarına karşı yapıldı. Adnan Menderes ve 3 arkadaşı şehit edildi. Bu alandakilerin Menderes'i rahmetle andığını biliyorum. 1980'de de başkaları darbe yaptı. Kendilerinden önceki Anayasayı beğenmediler. 1982 Anayasası'na da kendilerini koruyacak maddeler bıraktılar. 27 Mayıstan günümüze kadar Türkiye'de darbecilerin anayasası yürürlükte kalmış. Zaman zaman müdahaleler olmuş, muhtıralar olmuş ama artık 2010'dayız. Türkiye, çağdaşlaşıyor. AB yolunda ilerliyor" dedi.

SIRTIMIZ YERE GELMEDİ

Konuşmasında AK Parti'yi sırtı yere getirilemeyen güreş pehlivanlarına benzeten Arınç, yerel seçimlerde belediyelerin büyük bir bölümünü kazandıklarını belirterek, "Belediyelerin büyük çoğunluğunu kazandık. Kırkpınar pehlivanları gibi sırtımız yere gelmedi. Çünkü doğruyuz, dürüstüz, çalışıyoruz, yolsuzluklarla, yoksulluklarla, yasaklarla mücadele ediyoruz, Anadolu insanını kucaklıyoruz, milletin tarihi ve kültürüne saygılıyız, halkta bize destek veriyor. Biz hizmet yapmaya devam edeceğiz. İbadet aşkıyla çalışıyoruz. Millete efendilik değil, millete hizmetkarlık arzusuyla çalışıyoruz. Bu hizmetten geri kalırsak, siz de bize oy vermezsiniz" dedi.

DARBELER ALÇAKÇA

12 Eylül ve 27 Mayıs darbelerinin demokrasi ve siyasi hayatı mahveden alçakça darbeler olduğunu söyleyen Arınç, "12 Eylül ve 27 Mayıs, siyasi ve demokrasi hayatımızı mahveden, alçakça darbelerdir. bunların bu ülkeye yararı olmadı, zararı oldu" dedi. Tosya'daki konuşmasında emekli Genelkurmay başkanlarının cumhurbaşkanı olmak için sıraya girdiğini söyleyen Arınç, "Emekli Genelkurmay başkanları Cumhurbaşkanı olmak için sıraya giriyordu. Darbeci cumhurbaşkanlarını bu ülkede yaşattık. 12 Eylül ve 27 Mayıs, siyasi ve demokrasi hayatımızı mahveden, alçakça darbelerdir. Bunların bu ülkeye yararı olmadı, zararı oldu. Şimdi Türkiye, AK Parti ile bilinen ve ne diyeceği merak edilen bir ülke oldu. Çünkü, bu ülkede, bu hükümetin başında zalime karşı hakikati söyleyen bir başbakan var. ABD Başkanı Barack Obama'ya karşı da Şimon Peres'e ve diğerlerine karşı da 'yanlış yapıyorsunuz, haksızlık yapıyorsunuz, Filistin'de, Gazze'de masum Müslümanları öldürüyorsunuz' diyen bir başbakan var. Başı dik, alnı açık bir başbakanımız var. Dünyanın neresinde Türkiye söz konusu olduğunda kendi bayrağının yanında Türk bayrağını taşıyan insanlar var" dedi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Arınç, "Türbana özgürlük diyormuş Kemal Bey. Ancak 24 saatlik düşünüp konuşabilir. Yarın ne diyeceğini Allah bilir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

title