Haberler

Arılarda Kış Bakımı Zamanı

Hayati Akçay - Besleyici özelliğiyle sağlık açısından birçok yararı bulunan balı üreten arılar ile kovanlarda kış bakımı yapılmasının, ilkbaharda üretim açısından önemli avantaj sağlayacağı bildirildi.

Hayati Akçay - Besleyici özelliğiyle sağlık açısından birçok yararı bulunan balı üreten arılar ile kovanlarda kış bakımı yapılmasının, ilkbaharda üretim açısından önemli avantaj sağlayacağı bildirildi.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, AA muhabirine, kış mevsiminin gelmesiyle arıların kışlık bakımlarının önem kazandığını söyledi.

Mevsim itibarıyla arılarda kış bakımı zamanının geldiğini anlatan Aydın,

"Bazı bölgelerde kış bakımları devam ediyor ancak bazı bölgelerde kışlık bakım henüz başlamadı. Bu durum bölgelerin sıcaklık farklarından kaynaklanmakta" dedi.

Her üreticinin arılarının kışlık bakımını titizlikle yapması gerektiğine değinen Aydın, şöyle devam etti:

"Tüm üreticilerimiz arılarının kış bakımlarına önem versinler. Kış bakımları arılarımız için son derece önemli. Unutulmamalıdır ki arıların bütün hastalıkları kışın meydana geliyor. Arıcılarımız bunu böyle bilerek hareket etmeli. Kış bakımının tam zamanı. Üreticilerimiz, arılarının çeşitli hastalıklara yakalanmaması için kış bakımını en iyi şekilde yapmalı."

Arıcıların dikkat etmesi gereken konuların başında arılara verilen şeker şuruplarının geldiğini anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Üreticilerimiz mutlaka kış mevsimi boyunca arılarına en az 4 defa şeker şurubunu vermeli. Çünkü yazdan kalmış arılar çok çalışmış ve yıpranmış oluyor. Bu nedenle arılarımız çok yorgun olduklarından kışı çıkartamıyor ve sönüyorlar. Eğer üreticilerimiz arılarına yeterince şurup verirlerse arıların genç nesilleri meydana geliyor. Bu nedenle genç arılar da kışın altından daha rahatlıkla çıkabiliyor. Eğer arılara yeterince kışlık bakım yapılırsa bütün arılarımız ilkbahara daha güzel çıkacaklardır. Bundan bütün üreticilerimiz emin olsun."

-"Havaların geç soğuması arıları olumsuz etkiledi"-

Kış mevsimi gelmesine karşın havaların geç soğuması nedeniyle bazı üreticilere ait arıların olumsuz etkilendiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Bu yıl havaların biraz da olsa geç soğuması arıcılarımızın arılarını olumsuz etkiledi. Çünkü yalancı bahara aldanan arılar dışarıya çıkarak boşa uçtular. Bu nedenle arılarımız yıprandı. Eğer havalar daha da soğursa arılarımız bu kez kovanlarını terk etmeyeceklerdir. Bizim de temennimiz bu yönde."

Necati Aydın, kışlık bakımların düzenli yapılması halinde arıların daha kaliteli bal üretebileceklerini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Hayati Akçay Necati Aydın Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title