Haberler

Arıcılar Yaylada Enerjiden Yoksun Olmayacak

Adıyaman’da arıcılara üzerinde güneş enerji panellerinin bulunduğu arıcı evlerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Adıyaman'da arıcılara üzerinde güneş enerji panellerinin bulunduğu arıcı evlerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün hazırladığı "Arıcı Evleri ve Güneş Enerji Paneli" projesi İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Adıyaman'da arıcılık yapan 19 kişiye enerji panellerinin bulunduğu konteynır evlerden dağıtıldı. Tekerlekli olan ve yaylara çıkarılabilen arıcı evleri düzenlenen tören ile dağıtıldı. Dağıtım törenine Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan ve arıcılar katıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, "Son dönemlerde artan badem ile arıcılığın geliştirilmesi, 'Milli Tarım' Projesi kapsamında 2023 yılına hazırlıklarına yaparken, 100 bin dekar badem ve 100 bin arı kovanı hedefiyle yola çıktık. Bu kapsamda İpekyolu Kalkınma Ajansı'na bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün burada 19 tane arıcımıza gezici arıcılık yapabilecek şekilde taşınabilir konteynır dağıtacağız. Bu konteynırların üzerine güneş enerji sistemleri monte edilmiş. Artık cefakar arıcılarımız karanlıkta kalmayacak. Onlar yaylada güneş enerjisiyle, enerji ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Cep telefonu, televizyon, mini buzdolabı gibi elektronik eşyaları çalıştırabilecekler. Aynı zamanda hasat döneminde bal süzme makinelerini de beraberinde bu enerjiyle çalıştırabileceklerdir.

Bu bizi çok sevindiriyor. Çünkü biz sadece kovan sayısı arttırmayla değil, aynı zamanda arıcılarımızın gelirini nasıl arttırabiliriz düşünüyoruz. Organik tarımı artırmaya yönelik bir projedir. Arıcılarımız bundan sonra daha güvenli şekilde bal üretebilecekler. Bu konteynır ve enerji panellerini Adıyamanlı esnafımız yaptı. Tamamen yerli ve millidir" dedi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Murat süzen ise konuşmasında, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İpekyolu Kalkınma Ajansı'na bu güzel projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Bende bugün çok mutluyum. Çünkü bademle arı birbirlerine ilişkilidir. Şuanda Adıyaman'da ikisini arttırmak için çalışmalar yapılıyor. Arıcılarımız için 19 adet konteynır yapılarak teslim ediyoruz. Bunun yanında Badem Araştırma Merkezimizin çalışmaları devam ediyor. Bunların hepsini bütünlediğimizde inşallah Adıyaman tarım anlamında belli noktaya gelecek. Tarım anlamında kendini daha net, daha rahat ifade edebileceği, markalaşacağı ürünler ortaya koyuyor. Bunun en temelinde de badem ve arıcılık geliyor" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İpekyolu Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title