Haberler

Arıburnu Şehitliğinde Restorasyon Başladı

Güncelleme:

Arıburnu şehitliğinde 13 yıl sonra başlatılan restorasyon kapsamında andezit ve elektrik hattı döşenmesinin ardından ilave giriş kapısı yapılacak.

Çanakkale Savaşları'nda yaralanan askerlerin tedavi amacıyla getirildiği Lapseki ilçesi Çardak beldesinde, hastanede şehit olan askerlerin cenazelerinin defnedildiği şehitlikte 13 yıl sonra yeniden restorasyon çalışması başlatıldı.

General Kazım Dirik tarafından 1940 yılının ağustos ayında bir anıt yaptırılan ve taş duvarla çevrelenen şehitlik, 13 yıl sonra başlatılan restorasyon kapsamında yeniden düzenleniyor.

Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son restorasyonda önemli çalışmalar yapılan şehitliğin yıllar içinde yıprandığını söyledi.

Şehitliğin restorasyonunu kendilerinin talep ettiğini aktaran Ulaş, "Milli Savunma Bakanlığından yetkililer geldi, inceleme yaptı. Şimdi de çalışmalar başladı. Restorasyonun tamamlanmasıyla Arıburnu Şehitliği'ne yakışır bir eser ortaya çıkacak" dedi.

Restorasyonu yürüten firmanın Şantiye Sorumlusu Mustafa Akkoyun ise öncelikle zeminde iyileştirme yaptıklarını bildirdi.

Andezit ve elektrik hattı döşeme çalışmalarının ardından duvarlarda bakım ve boyamaların yapılacağını dile getiren Akkoyun, "Ziyaretçilerin şehitliğe alt bölümden de rahatça girebilmesi için bir giriş kapısı daha yapılacak. Buraya ilk geldiğimizde çok şaşırdık. Anıttaki yazıların harflerinin sökülmesi beni çok üzdü. Bunlar bizim manevi değerlerimiz. Bu nasıl yapılır? Bunları tekrar en iyi şekilde yapacağız" diye konuştu.

Akkoyun, restorasyonun bir ayda tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekledi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Basri Ulaş Çanakkale Lapseki Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title