Haberler

Arhavi'de 150 Çiftçiye Plastik Tabanlı Polen Tuzağı

Vali Cirit: "Umuyorum ki bin 200 tonluk bal üretimi bu yıl bin 500 tona çıkar ve ülkemiz balcılığında da ciddi bir gelir elde ederiz"

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Arhavi'de 150 çiftçiye 4 bin plastik tabanlı polen tuzağı dağıtıldı.

İlçe merkezindeki bir iş yeri önünde düzenlenen törende konuşan Vali Kemal Cirit, Artvin'in birçok değerinin yanında balıyla da marka olduğunu gösterdiğini söyledi.

Artvin'de yaklaşık bin 200 arı üreticisi bulunduğunu ve bin 200 ton bal üretildiğini belirten Vali Cirit, "Umuyorum bu sene söz konusu bal üretimimizi artırırız. Türkiye'de yaklaşık 95 bin ton bal üretildiği düşünülürse Artvin'de ciddi oranda bir bal üretimini yapıldığını görüyoruz. Tabii üretici birliklerimiz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz personelinin etkin ve verimli çalışmalar yaparak zaten kaliteli olan balımızı çok daha farklı noktalara taşımamız gerekiyor" dedi.

Artvin Camili bölgesinde, bal alanında bir gen üretim merkezi olduğunu ifade eden Vali Cirit, "Kafkas arısı gen üretim merkezimiz var. TEMA Vakfı bu işle ciddi anlamda ilgilendi. Ben tüm çiftçilerimize başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum. Umuyorum ki bin 200 tonluk bal üretimi bu yıl bin 500 tona çıkar ve ülkemiz balcılığında da ciddi bir gelir elde ederiz" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu ise il genelinde 150 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli 4 bin polen tuzağı dağıtılacağını, Bakanlığın polen tuzağı için Artvinli arı üreticilerine 80 bin lira ödenek ayırdığını kaydederek, "820 bin lira da çiftçilerimiz vermiştir. İlimizde ilk kez balın yanında polen üretimini gerçekleştirmek istedik. Takriben ilimize bir sezonda bir milyon 200 bin liralık katkı sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Tören, Vali Cirit'in Arhavili ve Hopalı arı ve bal üreticilerine polen tuzağı dağıtımıyla sona erdi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Artvin Arı Yetirştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Necmi Yazıcı, arı üreticileri ile davetliler katıldı.

Öte yandan Vali Cirit, Arhavi Gösteri Merkezinde Arhavi Kaymakamlığı ile Arhavi Belediyesinin katkılarıyla açılan taş bebek, sepet örme ve turizm tanıtım ofislerini de ziyaret etti. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Cirit Türkiye Artvin Arhavi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title