Haberler

Ardahan - Korkmaz:´Sonuç Belliydi, Süpriz Olmadı´

Ardahan'ın Bu Yıl İlk Kez Yapılan Ygs'de En Son Üç İl Arasında Yer Alması Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz'ı Çileden Çıkardı. Rektör Korkmaz, "sonuç Belliydi Hiç de Sürpriz Olmadı. Bunu Çözmek İçin Ardahan Halkı Kendi İradesini Ortaya Koyacak ve Sayın Başbakanımıza Çıkacak. Hiç Kimseyi Araya Koymadan Başbakanımızla Bu Konuyu Görüşecek" Dedi.

Ardahan'ın bu yıl ilk kez yapılan YGS'de en son üç il arasında yer alması Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz'ı çileden çıkardı. Rektör Korkmaz, "Sonuç belliydi hiç de sürpriz olmadı. Bunu çözmek için Ardahan halkı kendi iradesini ortaya koyacak ve Sayın Başbakanımıza çıkacak. Hiç kimseyi araya koymadan Başbakanımızla bu konuyu görüşecek" dedi.

Geçen yıl ÖSS'de sonuncu olan Ardahan'da yas ilan edilmesini isteyen Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, sonuçlar açıklandığının ertesi gün kendisini kuzu yemeye davet eden Ardahan halkına ," zıkkım yiyin" diye tepki göstermişti. Rektör Korkmaz Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının belli olmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Böyle olacağı belliydi. Ardahan'dan 300 öğretmen gidiyor, 60 öğretmen geliyor ve kimsenin umurunda olmuyor. Buradan Ardahanlılara sesleniyorum bir yemek için yürüyüşe geçen insanlar, çocukları başarısız olunca neden yürümüyor. Çocuklarının istikbalini hiç düşünmeyen insanlar bir yemek için yürüdüler, Ardahan YGS'de sonuncu oldu şimdi bu insanlar neredeler. Üç kuruş ilgi duyanlar çocukların geleceği ile ilgilenmiyor. Bunlarla ilgilenmeyen herkesi kınıyorum. Bu anlayışla sorunlar çözülemez. Bu sorunun asıl muhatabı Milli Eğitimdir. Ama Ardahan halkı her şeyin başında bu soruna sahip çıkmalı. Ardahan halkı kendi iradesini ortaya koyacak ve Sayın başbakanımıza çıkacak. Hiç kimseyi araya koymadan Başbakanımızla bu konuyu görüşecekler" diye konuştu.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de YGS'de sonuncu olmalarıyla ilgiliolarak, Ardahan'daki eğitim sorunlarının çözülmesi için şimdiye kadar TBMM'ye 500'den fazla soru önergesi verdiğini söyledi. Bugünde bir soru önergesi vereceğini ifade eden Öğüt, "Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Artık bu tablodan kurtulmak istiyoruz. Tecrübeli ve branş öğretmenleri dururken, stajyer ve iki yıllık yüksekokul mezunlarının atamasını yaptılar. Ben buradan tüm yetkililere, hükümete ve Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum Ardahan'ı bu durumdan kurtarın" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title