Haberler

Ardahan - Eroğlu "Gemiler Kaçak Çöp Döküyor"

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Genelinde İl Ayrımı Yapmaksızın Eğlence Mekanlarındaki Müzik Ses Saatinin 23.59 Olarak Belirlendiğini ve Bu Konuda Kararlı Olduklarını Söyledi. Bakan Eroğlu, "gürültü Konusunda Hem Vatandaş Hem de Turistler Çok Rahatsız. 23.59'dan Sonra Bütün Sesli Yayın Yapan Mekanlar Susacak. Gerekirse Kapatacağız" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde il ayrımı yapmaksızın eğlence mekanlarındaki müzik ses saatinin 23.59 olarak belirlendiğini ve bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "Gürültü konusunda hem vatandaş hem de turistler çok rahatsız. 23.59'dan sonra bütün sesli yayın yapan mekanlar susacak. Gerekirse kapatacağız" dedi.

Ardahan'da İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere Sunexpres havayollarına ait bir uçakla Kars'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu'nu, Kars Valisi Ahmet Kara, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Ardahan Belediye Başkanı AKP'li Faruk Köksoy ile partililer ve vatandaşlar karşıladı. Karşılama sonrası karayoluyla Ardahan'a geçen Bakan Eroğlu, burada ilk olarak Ardahan Valiliği'ni ziyaret etti. Gazetecilerin gürültü ve denizlerdeki kirlilikle ilgili sorularına yanıtlayan Bakan Eroğlu, hem vatandaşların hem de turistlerin gürültüden çok rahatsız olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "23.59'dan sonra bütün sesli yayın yapan yerler susacak. Bu konuda kararlıyız. Gerekirse kapatacağız" dedi. Bu konuda 81 il valiliğine genelge gönderdiklerini belirten Bakan Eroğlu, "Gürültüyle ilgili biz yeni bir yönetmelik çıkardık. Çünkü gürültüden insanlar çok rahatsız oluyor ve iş verimi düşüyor. Hasta olan var, işe gidecek olan var, hastanede ameliyat yapacak hekim var. Var var, ihtiyarı var, yaşlısı var. Dolayısıyla gürültüden çok büyük rahatsızlık var. Bu yönetmelik yayınlandı ve bütün Valiliklere de talimat verildi. Peki bu gürültü hiç mi yapılmayacak? Biz 23.59'a kadar yani 24.00 değil, bu zamana kadar bir miktar tolerans gösteriyoruz. Ama 23.59'dan sonra bütün sesli yayın yapan yerler susacak. Çünkü herkes istirahat etmek durumunda. Tamam eğlenecek, eğlensin. Ama bazıları diyor ki, İstanbul'a turist gelmez. Peki tamam da, Paris'e gidiyorum ben. Paris'in göbeğinde özellikle Şanzelize Bulvarı'nda bir sürü turistik merkezler var. Fransa'ya 80 milyon turist gidiyor, tamam mı, İstanbul'a giden turistin belki 20 katı ama orada bir tek gürültü yok. Bir toplantı vesilesiyle Paris'e gitmiştim ve akşam dolaştım hiç bir gürültü yoktu belli saatten sonra. Dolayısıyla bunu uygulayacağız. Gerekirse kapatacağız. Pek çoğu da zaten lokanta izni almış fakat orada yükseltilmiş şekilde gecenin üçüne dördüne kadar, hatta bazen sabaha kadar böyle berbat bir yayın yapıyor. Sanki orada, karşıda oturan insanlar avlusunda davul çalıyormuş gibi, böyle güm güm güm, beyninde davul çalıyormuş gibi bir intibaya kapılıyor. Bana da hergün binlerce, binlerce e-posta mesajı geliyor. Bakanlığımıza şikayet yazısı geliyor. Dolayısıyla bu konuda çok kararlıyız. Bunu da kökünden çözeceğiz. İl ayrımı yapmaksızın, sadece İstanbul değil, İzmir'de olsun, turistik bölgelerde olsun. Çünkü turistik bölgelerde turistlerden de şikayet var. Tamam bir kısmı eğlenmek isteyebilir ama bir kısmı da gündüz geziyor, yoruluyor güneşin altında veya plaja gidiyor. Belli saatten sonra yatarak istirahat etmek istiyor. Dolayısıyla turistler de gürültüden kaçıyor. Bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Onlara da tedbir alacağız."

"GEMİLER KAÇAK ÇÖP DÖKÜYOR"

Denizlerin temiz olduğunu ancak bazı gemilerin denize kaçak çöp döktüğünü anımsatan Bakan Veysel Eroğlu şunları söyledi: "Denizlere gelince, hükümetimiz döneminde çok büyük bir gelişme var. Bakın şu anda plajlarda, denizlerde, marinalarda uluslararası mavi bayrağımız 317'ye çıktı. Geçmişte neredeyse yok denecek kadar azdı. 317 bayrak var. Neden? Çünkü artık denizlerimiz temiz. Bilhassa özel çevre koruma alanları var. Biz buraları çok sıkı denetliyoruz ve büyük cezalar yazıyoruz. Bizim cezalarımız da çok ağırdır. Buna herkes dikkat edecek. Yani şu anda sahillerde, plajlardaki denizlerimiz temiz ama bazı gemiler kaçak olarak çöplerini denize atıyorsa bunlar takip ediliyor ve çok büyük cezalar kesiliyor. Şu anda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bütün birimleri teyakkuz halinde. Bunları denetliyor. Özellikle bunu vurgulamak isityorum."

Açıklamaların ardından Vali Mustafa Tekmen, Bakan Eroğlu'na Ardahan yöresine özgü el yapımı bir kilim hediye etti. Daha sonra Valilik Toplantı Salonu'ndaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra yine karayoluyla Kars'a döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title