Haberler

Arazilerin Satışına Karşı Çıkan Vatandaşlar Eylem Kararı Aldı

Samsun’un Bafra ilçesinde Büyükşehir Yasası ile Bafra Belediyesi mülkiyetine geçen 12 mahallede bulunan tüzel kişiliğe ait arazilerin ihale yolu ile satışa çıkarılmasına karşı çıkan vatandaşlar, yaptıkları toplantıda eylem kararı aldı.

Samsun'un Bafra ilçesinde Büyükşehir Yasası ile Bafra Belediyesi mülkiyetine geçen 12 mahallede bulunan tüzel kişiliğe ait arazilerin ihale yolu ile satışa çıkarılmasına karşı çıkan vatandaşlar, yaptıkları toplantıda eylem kararı aldı.

Bafra'nın Dedeli Mahallesi'nde yapılan toplantıya Dedeli Mahallesi Muhtarı Naci Arslan, İkiztepe Muhtarı Necati Coşkun, Yağmurca Mahallesi Muhtarı Salih Karataş, Sürmeli Mahallesi Muhtarı Cengiz Tan, Evrenuşağı Mahallesi Muhtarı Erdoğan Akın, Sulaş Mahallesi Muhtar Vekili Bahattin Demir ve Dedeli Mahallesi sakinleri katıldı. Asmaçam, Dedeli, İkiztepe, Esençay, Evrenuşağı, Hacıoğlu, Mardar, Sahilkent, Sürmeli, Şeyhulaş, Yağmurca mahallelerinin tüzel kişiliğine ait toplam 305 bin 465 metrekarelik tapulu arazinin satılmasına karşı çıkan vatandaşlar, ihale bedellerinin çok yüksel olduğunu belirterek, buraların uygun fiyatlarla kendilerine verilmesini istedi.

Dedeli Mahallesi Derneği Başkanı Ömer Özen toplantıda yaptığı konuşmada, "Bahsi geçen yerler bizim için çok önemli. Dedelerimizden, atalarımızdan buraları miras aldık. Onlar o toprağın çamuruyla ekmek kazandılar, bizlere bıraktılar, bizler de torunlarımıza bırakacağız. Buralar bizim ekmek soframız, buralar bizim için çok önemli. Bu yerler varsa biz varız, bu yerler yoksa bizler de yokuz. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerden bir netice alamadık. Buraların ihaleye çıkacağını bile rastgele öğrendik. İhale dosyası için 500 lira isteniyor. Yüzyıllardır dedelerimizden bize miras kalan, elleriyle bu toprakları kullanan 12 mahallemizin elinde kalkmasını istiyoruz. Uygun bir fiyatla ne belediyeyi üzecek ne de bizleri üzecek makul bir fiyatla mahallelerimize verilmesini istiyoruz" dedi.

Özen, ihale hakkında şu bilgileri verdi:

"6360 sayılı Büyükşehir Yasası'na göre köy tüzel kişilikleri kalkmasıyla, köy tüzel kişiliklerine ait arazilerin tapuları Bafra Belediyesi'ne geçti. Bafra Belediyesi öncelikli olarak 12 köydeki toplam 305 bin 465 metrekarelik arazileri ihale yolu ile satışa çıkardı. Bu araziler 5 Şubat 2016 tarihinde Bafra Belediye Başkanlık makamında kapalı teklif usulü artırma ile satışı yapılacak. Bafra Belediyesi 12 mahalledeki arazilerin satışından 3 milyon 409 bin lira gelir elde etmeyi hedefliyor. En büyük gelir de Dedeli Mahallesi'nde 126 bin 395 metrekarelik arazinin tahmini bedeli 1 milyon 643 bin lira olarak belirlendi."

Konuşmanın ardından muhtarlar oybirliği ile eylem kararı aldı.

ŞAHİN: "İHALE İLE OLACAK BİR İŞTE BİZİM YAPACAĞIMIZ BİR ŞEY YOK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, "Defalarca görüştük. İhale ile olacak bir işte bizim yapacağımız bir şey yok. Bize 'bedava verin' diyorlar, sonra da 'makul fiyata' diyorlar. Bizim ihalelerde makul fiyat diye bir yetkimiz yok. Fiyatlarla ilgili Ticaret Odası ve belli yerlerden görüş alıyoruz. Ona göre ortalamasını alarak fiyatlar belli oluyor" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İkiztepe Dedeli Samsun Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title