Haberler

Araştırmacı Yazar Balaman'dan 1 Mayıs İşçi Bayramı Yorumu

Araştırmacı Yazar Sabri Balaman, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın 1977 yılı kazancı yokuşunda tarihi bir milad olarak yazıldığını söyledi.

Araştırmacı Yazar Sabri Balaman, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın 1977 yılı kazancı yokuşunda tarihi bir milad olarak yazıldığını söyledi.

İşçi bayramının en görkemli kutlandığı yılın kirli eller tarafından hep tetiklendiğini dile getiren Balaman, bu coğrafyada olumlu gelişmeler olduğunda birilerinin hemen demokrasi zurnasını eline alıp bildiklerini okumaya başladığını dile getirdi. Balaman, "En önemlisi demokrasi zurnacısı emellerine ulaşmak için, içimizdeki yandaş ve dalkavuk olan yabancı maşaları hep hazır kıta beklerler. Zavallılar bilemez kimlere kimin hizmet ettiğini. İçimizdeki gizli Simonlar'dan, Abraham'lardan haberdar değillerdir. Bizler hep saf ve temiz duygularla olaylara bakarız. Özel sektör çalışanları, kamu çalışanları "1 mayıs geliyor hadi hayırlısı" deyip mutluluk nutukları atamıyoruz. En önemlisi bayramlarımız bizlerden alındı, kirli elerin bayramı oldu. İçimizde hep bir korku ile yaşarız acaba kaç kişiyi kendi emelleri için kurban edecekler diye. Bunlar ne yazık ki bizlerin acı gerçekleri. Üst akıl bilginleri ve hocaları bilsinler ki mazlum halkları ilahi kudret hep gözler ve gözetler. Firavun kendi halkına zulümle yaklaştığında halkı ile helak oldu. Duam odur ki ülkemi karıştıranların Allah katında cezasız kalmamalarıdır. Göbeğini kaşıyan, basiretsiz siyasilerden, ülkesini çıkarları için talan eden iş adamlarından, din tüccarlığı yapan ve halkımızı sömüren yabancı din simsarlarından Allah'a sığınırım. Oysa ki benim ülkem Orta Doğu ve Orta Asya'da istikrarla büyüyen, örnek alınan bir ülke haline gelmiştir. Bu süreçte mazlum halkların umut bağladığı bir ülke olabilmeyi başarmıştır. Ne acıdır ki; yakın yüzyılda batılılar ülkemi talan etmiş, sürgün ve bölücülüklerle, ırkçılık tutumlarına maruz bırakmıştır. İzahı zor olan; yeni marjinal gruplar sözüm ona, demokrasi savunucuları ve ülke sevdalıları. Milletini katledenler, halkın malını yağmalayıp talan edenler, kamu ve hizmet binalarını yakıp yıkanlar, kamu araçlarına zarar verenler. Bu nasıl bir sevgidir böyle. Kirli maskeler içinde kendini gizleyen ve kendilerini mazlum gösterenler, bu mudur sizin işçi bayramınız. İşçi sevginiz de, bayramınız da olmaz olsun. Şuna emin olun ki; sizler alanlarımızdan çekildiğinizde ve kirli ellerin, ülkelerin sözcülüğünü bıraktığınızda bizler sizlere minnettar oluruz. Sosyalistçi vatansever kardeşler temennim ve dileklerim budur ki h'ksızlıkl'rın, eşitsizliklerin, 'd'letsizliklerin ve ezilmelerin olm'dığı, emeğin sömürülmediği, 'ydınlık, eşit ve güzel bir düny'yı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyl', tüm emekçi k'rdeşlerimizin 1 M'yıs Emek ve D'y'nışma' gününü özlemle bekliyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

1 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title