Haberler

Arap Savunma Konseyi Toplantısı Ertelendi

Arap Birliği'nin, Ortak Arap Gücü oluşturulması protokolünü görüşmek üzere yarın düzenlenmesi planlanan Arap Savunma Konseyi toplantısının ertelenmesine karar verdiği bildirildi.

Arap Birliği'nin, Ortak Arap Gücü oluşturulması protokolünü görüşmek üzere yarın düzenlenmesi planlanan Arap Savunma Konseyi toplantısının ertelenmesine karar verdiği bildirildi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "Genel sekreterlik, daimi üye Suudi Arabistan'dan, yarın düzenlenmesi planlanan  Arap Savunma Konseyi toplantısının, ileri bir tarihe ertelenmesi yönünde bir talep aldı. Bahreyn, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak'tan da Suudi Arabistan'ın talebine onay geldi. Genel Sekreter Nebil el-Arabi'nin yaptığı görüşmeler sonucunda toplantının ertelenmesine karar verildi" denildi.

Toplantının yeni tarihinin daha sonra belirleneceği ifade edildi.

Ortak Arap Gücü oluşturulması protokolünü görüşmek üzere Temmuz ayı sonunda düzenlenmesi planlanan Arap Savunma Konseyi toplantısı, daha önce de ertelenerek 27 Ağustos'ta yapılmasına karar verilmişti.

Arap Birliği'ne üye ülkelerin genelkurmay başkanları, "Ortak Arap Gücü" oluşturulması yönünde çalışmalar yapmak üzere ilk olarak 22 Nisan'da Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelmişti.

Mısır'ın Şerm eş-Şeyh kentinde 29 Mart'ta toplanan Arap Zirvesi'nde, ortak sorunların çözümü hedefiyle "Ortak Arap Gücü" oluşturulması yönünde bir karar alınmıştı. Alınan karar, Arap Dışişleri Bakanları tarafından imzalanmış ve bir ay içinde ilgili ülkelerin silahlı kuvvetler yetkililerinin toplanması çağrısı yapılmıştı.

Daha sonra 24 Mayıs'ta toplanan Arap Birliği Genelkurmay Başkanlarının, "Ortak Arap Gücü" protokolünü, Arap Savunma Konseyi'ne sunma konusunda anlaştığı, protokolün konseye sunulması için toplanılacağı bildirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Bahreyn Kuveyt Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title